Méhészkedni szerentnék mot hogy csinájak?
Szerintem először a lakhelyeden próbálj meg valamelyik öreg méhésztől tanulni. Sokat számít a tapasztalat, de igazság szerint az interneten sok mindent megtudhatsz.
Ha 200-300 ezer ft nem lesz meg tisztán, ha csak nem valamilyen bazi nagy méhészetet viszel.
Magyarországon az akácméz kilója kiszerelve üvegekbe 2000-2500 ft. Ha a felvásárló viszi el az ennek kb a fele.
Én hobbiból méhészkedem 20 méhcsaláddal. A gyógyszer éves szinten 3000ft/család és kb 10-12 kiló cukrot etetek be összel ami kb 2000ft/család.
Idén 9kg repcét pergettem családonként. Szerintem az akácból is lesz ennyi, a napraforgóból meg 4 kilóra számítok (családonként). Én nem vándorlok a méhekkel, hanem kint a telken vannak a méheim.
A repcét és a napraforgót a felvásárló 600 ft/kg ár környékén veszi. Az akácot kiüvegezve 2000 ft/kg áron fogom eladni. Így egy méhcsalád szerintem 25-26 ezer forintot fog hozni.
A saját munkámat és az apróbb költségeket nem számoltam bele.
Én a helyedben megpróbálnék kaptárakat csinálni, mert az nagyon drága.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!