15 éves fiú vagyok méhészkedni szeretnék, napi kb 3 órát olvasgatok videót nézek a méhészetről érdekel is a dolog apukámmál együtt méhészkednénk. Jövőhéten elmegyek egy méhészhez hogy ő is tanítson. Ti hogy kezdetek neki?
Jól csinálod,én 13évesen kezdtem,most vagyok 41éves.
Kezdéskor kb 1év alatt 118 méhészkönyvet olvastam ki,illetve a Méhészet összes számát 1953-tól.
Irány a könyvtár és ezeket vedd ki:
Faluba Zoltán: Méhek méhészkedés
Örösi Pál Zoltán: Méhek között(a méhész Biblia)
Örösi Pál Zoltán: Kis méhészkönyv
Faluba Zoltán: Gyakorlati méhészkönyv
Faluba Zoltán:Mit hogyan miért a méhészetben
Vicze Ernő: Tanuljunk méhészkedni
Vicze Ernő: A méhész is szakmunkás
Vicze Ernő: Az alacsonykeretes rakodókaptár
Nikovitz Antal: A méhészet kézikönyve 1-2
Zsidei Barnabás: A méhészet 12 hónapja
Zsidei Barnabás: Méhészeti ismeretek
Báró Ambróczy Béla: A méh
Szabó Károly: A méhész műhelyében
Faluba Zoltán: A méhanya nevelése
Oeser: Méhanyanevelés
Dr Koltai László: Méhbetegségek megelőzése és gyógyitása
A könyvekben levő bibliográfiából további könyveket fogsz találni.
Ami fontos: ha a méhcsipésre feldagadással fogsz reagálni,az azt jelenti nem vagy allergiás a csipésre,kb 1-1,5év alatt megfogod szokni.Ha hányás,családkiütések,magas vérnyomás,szédülés lesz a tünet,akkor sajnos nem méhészkedhetsz,mert ezek a méhcsipés allergia tünetei,soha nem fognak elmúlni.
Több méhészt is keress fel,mert majd észreveszed hogy minden méhész másképp csinálja.Sok elmélettel alapozz,hogy legyen képed az egészről,és később ha felnyitnak előtted egy kaptárt már tudni fogod mi micsoda,csak a gyakorlatban kell megtanulni.
A méhészet elsajátitása hosszú idő,nagyjából 8-10 év lesz.
Jó méhészkedést!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!