Rottweiler kutyust szeretnék befogadni. Sokan mondják, hogy rengeteg tapasztalat kell. Volt már kutyusom, de nem rottweiler! Szerintetek ha kellően odafigyelek, és a kutyával " együtt tanulok " enis, akkor így működhet a dolog?
Volt már egy golden retriever keverek kutyusom. Nagyon aranyos , kedves jószág volt. 12 évesen el kelett altatni szegényeket :( sokat , torodtem vele. SSosem volt elhanyagola . Régóta szeretnék egy rottweiler kutyust .
Sokan mondják , hogy a rottweiler -ek könnyen meghulyulnek és agresszíva válnak ha nem törődnek velük rendesen..
Tehát a kérdés az, hogy tényleg annyira máshogy kell velük bánni mint bármi más kutyával ? Vagy csak annyira nagy dobra verik ezt? ( persze sok törődést igényel egy kutyus, csak ahogy leírják úgy tűnik mintha 5 ször annyi figyelmet kell nekik adni )
Vittük kutyasuliba a kutyusom pici kora óta , a kutyus is meg mi is sokat tanultunk belőle . Ugyan ezt tervezem a rotival is.
Szerintetek kellő figyelemmel és odaadással bele vaghatok?
Előre is köszi :)
Az a baj a rotikkal h agyon vannak tenyésztve és nagyon nagyon nehéz jó vérvonalút találni,szinte lehetetlen!
Én a helyedben más fajta után néznék.
Nekem is volt rotim,120ezer forinttért vettem (!!!) aztán másfél év után kiderült h idegrendszeri problémája van a végén annyira meghülyült h nekem is jött.
Hozzá teszem,Ő is tanítva volt,foglalkozva volt vele.vittem mindenhova.
Aztán elkellett altatni.... :(
Szerintem válassz másik fajtát.
Kifoghatsz egy nagyon kedves, nem domináns rotit is és pusztán annyi a dolgod, h szeretetben, következetesen neveled. De kifoghatsz olyat is, h vért izzadsz, annyi szabály és szigorítás kell, h minden rendben legyen.
Olyan helyről fogadj be, ahol jól ismerik a kutyákat, ismerkedj vele te is, járj ki hozzá sétáltatni és eldöntöd, h egymásnak valóak vagytok-e vagy sem :)
Egyébként a hétvégén láttam egy gyönyörű szuka roti hirdetését, leadták egy menhelyre, mert telepőrnek vették, de ő túl barátságos volt mindenkivel.
Megkeressem neked a hirdetést?
Köszönöm a válaszokat :)
Utolsó kedves vagy :) de kanadában élek . Szóval sajnos hasznát nem tudom venni :) de azért köszönöm :)
Most néztem a hirdetéseket . Lenne mégegy kérdésem . Jobb egy fiatalabb rotit menhelyrol vagy egy 4 éves tanított rotit egy családtól ?
Előre is köszi
Tehát beszéljek a menhelyel meg a családdal , hogy had menjek el többször , had legyek a kutyussal , mert kíváncsi vagyok , hogy hogyan viselkedik velem ?
Lehet ilyet ? :)
Köszi a választ megint :)
Igazából bárki vehet magához rotit, ha kellőképp beleadja azt, amit kell. Csak ez az emberek 90%-ra nem igaz.
Nővérem 17 évesen rotit vett. Nem kevés időt és energiát feccölt bele (semmi buli, vagy délutáni program, csak kutya), csodájára is jártak (még kiképző is megdícsérte, h otthon ilyen szintre fejlesztette a kutyát). Imádtam azt a mackót.
De túl sok ellenpéldát is láttam már. Megvette, mert azt hitte h majd ő megmutatja, aztán lesz@rta a kutya igényeit magadról, lett is baj belőle.
Tehát magadhoz veheted nuygodtan bármelyiket, ha képes vagy azt nyújtani a kutyának, ami kell neki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!