Szeretnék egy Beagle kutyát. Véleményetek a fajtáról, vagy tapasztalat?
Először is nem mindegy, mennyi időd lenne rá, és mennyire vagy elszánt.
Én kettőnek is a tulajdonosa vagyok, és még mindig nem tökéletesek. Baromi nagy a mozgásigényük, a nagyobbik, amikor bicóztunk, több, mint 3 km-en keresztül képes volt úgy "húzni" a bicót (nekem kutyafuttató karom van a bicóra, így mindkét kezem szabad és ő se tud elrántani", hogy csak fékeznem kellett, tekernem semmit, 1 óráig bicajoztunk és meg se kottyant neki.
Ezen kívül nagyon nagyon ügyesen túljárnak az eszeden, és lazán átvernek, tudják mikor bújjanak, és tényleg bármikor kijátszanak, nagyon következetesnek kell lenni velük.
Amennyiben van elegendő időd és energiád foglalkozni vele, és nem megterhelő számodra, hogy minden nap rengeteget kell mozogni vele és fárasztani mentálisan is, nyugodtan vegyél magadhoz egyet:) de ezeket gondold át alaposan:))
Nekem beagle-m volt. Azt mondják nagyon buta, de nem! Csak kicsit önfejű, és amikor olyanja van akkor hagyjuk és később tanítsuk. Érdemes kettőt venni, mivel társas kutyus nekünk két kislány volt, nagyon jól elvoltak együtt. Csak az a baj, hogy ha szép kertetek van... Nekünk mindent szétdúrtak, de mivel nem volt olyan nagy virágoskert így nem is látszott. Azt mondják mindent felás, de nekünk volt homokozónk, így semmit sem ásott fel.
A Beagle baja: Nagyon szökős kutyus... A kerítést ajánlom, hogy nagyon biztosítsátok be!!!! Főleg (lány esetében) tüzelési időszakban. (Nekünk is akkor tűntek el, Jan. 20. óta nincsenek meg) :(
De annyira aranyos! Mindig vidám, jó természetű, és mindig ha szomorú voltam kimentem és rögtön feldobtak. Nagyon bolondok :D Kedves kutyák, kiválóak családi kutyaként.
Ps.: Ha Beaglet vesztek nagyon vigyázz rá! :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!