Méhészkedni szeretnék,50 család ez az 1m magas kaptáral rossz illetve jó szezonban mennyi mézet illetve ezáltal mennyi pénzt termel és maraad meg tisztán?
Figyelt kérdés
2013. szept. 21. 18:22
1/6 anonim válasza:
hát a mèhèszkedèsbe csak úgy èrdemes belefogno,ha van a körnezetedben egy öreg mèhèsz mondjuk 1 nyufdîjas aki már nem nagyba csinálja. ès az 50 család sok. kezdèsnek,ha mèf soha nem volt dolgod mèhekkel ès mit èrtesz az 1m magas kaptár alatt?
2/6 anonim válasza:
apám 10 ève kezdte 10 családdal második èvben vett hozzájuk įgy 50 lett neki. most már 200. van.
3/6 A kérdező kommentje:
Most jelentkeztem méhész képzésre tehát megtanitanak mindent lesz gyakorlatom is de kiváncsi vagyok megéri-e konkrét számokkal. És aki foglalkozik ezzel az kint hagyja a kaptárokat egyedül éjszakára? Vgay mindig cipeli be-ki.
2013. szept. 21. 18:31
4/6 szabóméhészet válasza:
A kérdezőnek azt tanácsolom hogy felejtse el a méhészkedést.
-a pénzért szeretné csinálni,a méhek nem is érdeklik
-azt hiszi egy OKJ tanfolyamon majd mindent megtanul
1,kb 10év mire egy méhész elmondhatja magáról hogy valamit ért a méhekhez
2,rengeteg szakirodalom,én kezdőként 130 méhész szakkönyvet olvastam ki
3,inaskodás más tapasztalt méhész mellett
Kezdésnek max 2-3 család javasolt.Ha mégis venne "1méteres" kaptárakat,méhekkel,akkor kb 2év múlva engem érdekelnének az üres kaptárai olcsón,miután kipusztultak belőle a méhei
5/6 anonim válasza:
Az előttem szóló mindent leírt és teljesen igazat adok neki, csak azt tanácsolom ,hogy azokat a kaptárak meg se vedd mert tele lesz fertőzéssel :)
6/6 anonim válasza:
5# ja :D Egy kis nyúlósnak nem hinném hogy örülne.
Amugy meg ja , amíg a rakodó kaptár "kb.1 méter magas kaptárként van emlegetve" addig ne nagyon eröltesse
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!