Ha kertes házban laksz, vagy kertes házba költöznél, téged zavarna ha a szomszéd baromfiakat tartana?
Illetve mi a véleményetek a Balatonfüreden kialakult helyzetről?
Szerintetek hogy kellene azt megoldani?
Nem zavarna, vidékre való a baromfi, nem Bp belvárosba.
Ha meg már valaki a szagokat és hangokat emlegeti..
Képzeljétek, én elég jól alkalmazkodok és nem nyafogok minden miatt... De mostanában, hogy nem állandó jelleggel csak ritkábban járok Budapestre vagy a közeli kisvárosba... Ha mégis vàrosban járok, rendszeresen a hányinger közelében vagyok..
Mert olyan pöcegödör szag van mindenféle, hogy az rettenet. Az autók bűzéről és zajáról nem beszélve.
Ehhez képest egy vidéki tehéntrágya szaga felüdülés...:)
Amúgy volt gyerekkoromban disznó nk, nem voltak büdösek, pápa tisztán tartotta őket. Szomszédnak ma is van 2 disznaja, és nagyon nagyon ritkán érezni bűzt felőlük!
Nem zavar, mi is tartunk ;).
#11: "De nem lenne valami életszerű pesti kertvárosban baromfit tartani." Ez szerintem attól is függ, milyen jellegű az a kertváros. Bp. külső kerület, eredetileg gyümölcsösök, később is szellős beépítés. Kb. 10-15 éve még olyan szinten ment a veteményezés, baromfi tartás, hogy a szomszéd utcában még gazdabolt is volt, csak a szomszédok és az ő szomszédjaik közül legalább 5 helyen tartottak baromfit, esetleg mást is. Aztán jött a "húzzunk fel minél több lakást, minél kisebb telkekre" irányzat ikerházakkal és fű+tuja párosítással. A mellettünk lévő telekre a gyümölcsfák és a kis ház helyére felhúztak 3 ikerházat. Na, a mellettünk lévőt azt persze a maxoljuk ki az alapterületet mottó miatt sikerült közel építeni a tyúkólunkhoz, az ürge feljelentéssel fenyegetőzik a lakói miatt, a telekhatárhoz közel eső gyümölcsfákat ki akarja vágatni, mert hogy "szemetelnek" (van, amelyik előbb volt ott, mint a kerítés), köszönni azt mondjuk nem tud. Eredetileg próbáltunk kompromisszumot, de a stílusa miatt azt mondom, hogy tehet egy szívességet. Ha a mi telkünk jellegét nézzük, abba simán belefér a veteményes, gyümölcsfák, baromfiudvar, de ha a pár éve felhúzott ikerházakat a zsebkendőnyi fű+tuja+kocsibeálló összeállítású "kertjeikkel", akkor ott már tényleg fura.
Az már más történet, hogy a városrész infrastruktúrája kevesebb lakásra és lakosra lett méretezve, épülnek a több lakásos házak, családonként gyakran 2 autó van, ehhez mérten dugó, hiába jó a tömegközlekedés, közben mindenki sír az autóforgalom miatt, ezért ki akarja tiltani a saját utcájából azt. Szóval nem a kakasokkal van a gond, hanem a szemlélettel: nekem lehet, de más már ne zavarjon.
Engem a kutyák zavarnak de rohadtul, ahogy őrjöngenek a kerítés mellett akárhányszor valaki elsétál, akár méterekre tőle.
Tolerálom persze de rühellem nagyon.
A csirkék viszont nagyon szimpatikusak kakaskukorékolással együtt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!