Kezdőoldal » Állatok » Haszonállatok » Ha kertes házban laksz, vagy...

Ha kertes házban laksz, vagy kertes házba költöznél, téged zavarna ha a szomszéd baromfiakat tartana?

Figyelt kérdés

[link]

Illetve mi a véleményetek a Balatonfüreden kialakult helyzetről?

Szerintetek hogy kellene azt megoldani?

2023. máj. 11. 18:45
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
52%
Neki hátul szintén saját udvarral.*
2023. máj. 11. 21:44
 12/22 anonim ***** válasza:
79%
Természetesen nem zavar hiszen egy kertesháznál előfordulhat,hogy van baromfi.Ha normálisan tartja őket,tiszták,nem szöknek ki és a takarmányt se az egerek,patkányok eszik meg akkor felőlem nyugodtan tartson csirkét,kacsát stb.
2023. máj. 11. 22:06
 13/22 anonim ***** válasza:
85%

Nem zavarna, vidékre való a baromfi, nem Bp belvárosba.

Ha meg már valaki a szagokat és hangokat emlegeti..

Képzeljétek, én elég jól alkalmazkodok és nem nyafogok minden miatt... De mostanában, hogy nem állandó jelleggel csak ritkábban járok Budapestre vagy a közeli kisvárosba... Ha mégis vàrosban járok, rendszeresen a hányinger közelében vagyok..

Mert olyan pöcegödör szag van mindenféle, hogy az rettenet. Az autók bűzéről és zajáról nem beszélve.

Ehhez képest egy vidéki tehéntrágya szaga felüdülés...:)

Amúgy volt gyerekkoromban disznó nk, nem voltak büdösek, pápa tisztán tartotta őket. Szomszédnak ma is van 2 disznaja, és nagyon nagyon ritkán érezni bűzt felőlük!

2023. máj. 11. 22:15
 14/22 anonim ***** válasza:
88%
Nem zavar sem a szomszéd tyúkudvar, sem a saját, sőt… 😉 Imádom őket.
2023. máj. 11. 23:13
 15/22 erogeen válasza:
87%
Akit ez zavar, annak gondolom valamelyik családtagja tojja a tojásokat... ja nem. Természetes dolog. Itt az utcában van minden. Kakas szó hajnalban, kutya hegyek. Valaki még tenyészt is kutyákat, van vagy 30- 40. És nem zavar. Ehhez képest mit számít néhány baromfi..
2023. máj. 12. 00:36
 16/22 anonim ***** válasza:
100%

Nem zavar, mi is tartunk ;).

#11: "De nem lenne valami életszerű pesti kertvárosban baromfit tartani." Ez szerintem attól is függ, milyen jellegű az a kertváros. Bp. külső kerület, eredetileg gyümölcsösök, később is szellős beépítés. Kb. 10-15 éve még olyan szinten ment a veteményezés, baromfi tartás, hogy a szomszéd utcában még gazdabolt is volt, csak a szomszédok és az ő szomszédjaik közül legalább 5 helyen tartottak baromfit, esetleg mást is. Aztán jött a "húzzunk fel minél több lakást, minél kisebb telkekre" irányzat ikerházakkal és fű+tuja párosítással. A mellettünk lévő telekre a gyümölcsfák és a kis ház helyére felhúztak 3 ikerházat. Na, a mellettünk lévőt azt persze a maxoljuk ki az alapterületet mottó miatt sikerült közel építeni a tyúkólunkhoz, az ürge feljelentéssel fenyegetőzik a lakói miatt, a telekhatárhoz közel eső gyümölcsfákat ki akarja vágatni, mert hogy "szemetelnek" (van, amelyik előbb volt ott, mint a kerítés), köszönni azt mondjuk nem tud. Eredetileg próbáltunk kompromisszumot, de a stílusa miatt azt mondom, hogy tehet egy szívességet. Ha a mi telkünk jellegét nézzük, abba simán belefér a veteményes, gyümölcsfák, baromfiudvar, de ha a pár éve felhúzott ikerházakat a zsebkendőnyi fű+tuja+kocsibeálló összeállítású "kertjeikkel", akkor ott már tényleg fura.

Az már más történet, hogy a városrész infrastruktúrája kevesebb lakásra és lakosra lett méretezve, épülnek a több lakásos házak, családonként gyakran 2 autó van, ehhez mérten dugó, hiába jó a tömegközlekedés, közben mindenki sír az autóforgalom miatt, ezért ki akarja tiltani a saját utcájából azt. Szóval nem a kakasokkal van a gond, hanem a szemlélettel: nekem lehet, de más már ne zavarjon.

2023. máj. 12. 01:10
 17/22 anonim ***** válasza:
61%

Engem a kutyák zavarnak de rohadtul, ahogy őrjöngenek a kerítés mellett akárhányszor valaki elsétál, akár méterekre tőle.

Tolerálom persze de rühellem nagyon.

A csirkék viszont nagyon szimpatikusak kakaskukorékolással együtt.

2023. máj. 12. 01:23
 18/22 anonim ***** válasza:
79%
Nem zavar, mondjuk én vidéken nôttem fe. Mamáméknál mindig volt baromfi, egy idôben disznó is. Persze volt szaga a trágyának, de nem állandóan. A hangok se zavartak, szeretem az állatokat. A kakaskukorékolás se zavar.
2023. máj. 12. 03:35
 19/22 anonim ***** válasza:
70%
Van a szomszédban egy csomó tyúk, nem az zavar, hanem a vele járó patkányok.
2023. máj. 12. 04:58
 20/22 anonim ***** válasza:
33%
Az állatokkal nem lenne semmi bajom, csak a szomszédok létezését ne vegyem észre
2023. máj. 12. 06:45
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!