Ha kertes házban laksz, vagy kertes házba költöznél, téged zavarna ha a szomszéd baromfiakat tartana?
Illetve mi a véleményetek a Balatonfüreden kialakult helyzetről?
Szerintetek hogy kellene azt megoldani?
Kertesben nőttem fel, mindkét szomszédunk tartott baromfit. A lényeg:
- ne jöjjön át a jószág
- normálisan tárolja a takarmányt, hogy ne jöjjön rá patkány
- tartsa rendben őket és akkor nem büdös
Ennyi.
Nehéz kérdés ez. Vegyünk most egy sima falut, falusi emberként. Itt hozzá vagy szokva a hangokhoz, szagokhoz, de akkor is azt mondom van az a szituáció, amikor zavaró. Például, mikor a szomszédod berakja közvetlenül a kerítésed mellé a baromfiudvart, néhány méterre a házadtól. Nekünk a konyha, ebédlő nappali van mellette. Képzelheted mennyire kellemes ezt szagolni tavasztól őszig, miközben a húslevesedet eszed. De ugyebár nem akarsz haragot, ezért nem állsz bele, nem jelented a jegyzőnél, stb. Finoman utaltam már rá, de az öreglány nem veszi a lapot. Amikor még nem volt itt a baromfiudvarja, akkor rendszeresen ezen a helyen égetett, heti kétszer...
Csak arra próbálok kilyukadni, hogy nem úgy van az, hogy csak az egyiknek kell alkalmazkodnia a másikhoz, hanem mindenkinek kéne mindenkihez, és akkor sosem lennének ilyen viszályok.
Van erre biztosan valami szabály, hogy hol helyezheted el a haszonállatokat, milyen gyakorisággal kell tisztán tartani őket, stb. Na azt illene betartani.
Igen. Tuti jelenteném is.
Lesz4rom hány éve tirpákoskodik
Nem, mert ikerház.
Egy szomszédom van, egy közös bejárattal a saját kocsibeállómon kívűl. Nekem elől van a lakás külön saját udvarral, neki hátul szintén közös udvarral, illetve egy közös "folyosóudvar" ami összeköti, az enyémet és hátravezet az ő lakásához is és a másik kertemhez.
Szóval nem, nem zavarna, csak szimplán fura lenne. Néha hátramegyek, azon kívűl semmit nem észlelnék.
De nem lenne valami életszerű pesti kertvárosban baromfit tartani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!