Kezdőoldal » Állatok » Haszonállatok » Saját fogyasztásra érdemes...

Senior Séf kérdése:

Saját fogyasztásra érdemes húsnyulat tartani?

Figyelt kérdés
Valamikor 20-25 éve, amikor vidékre költöztem, tartottam nyulat, de azóta kétszer költöztünk, nincs már semmi felszerelésem. Érdemes megint belevágni? Időm engedné, meg szeretek is az állatokkal foglalkozni, de ahogy elnézem a vasanyagok árait, valami horribilis összeg lenne egy bakra, meg két anyára összedobni egy jobb ketrecet.

2022. dec. 24. 14:53
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:
100%
Elég sok lucernaszénát megesznek. Plusz nyúltáp. Nagyapám tart leadásra húsnyulat.
2022. dec. 24. 21:18
 12/29 anonim ***** válasza:
100%
Hol lehet még nyulat leadni?
2022. dec. 25. 12:09
 13/29 A kérdező kommentje:

Oks, 6es, szavadon foglak, és kérdezek. Ami most leginkább foglalkoztat, az, hogy mi a ménkűt kezdek majd a prémmel/fejjel/lábakkal, meg a béllel. Régen ezek mentek trágyadombra, illetve a belet eltakarították a disznók, de azt most nem tartok.

A másik:a szénán is árpán kívül nem is adsz mást nekik?

2022. dec. 25. 12:11
 14/29 anonim ***** válasza:
100%
13. Kutyák? Ha nem is nálad, de csóró szomszédnál?
2022. dec. 25. 12:18
 15/29 anonim ***** válasza:
83%

Kiviheted a határba is, vadak megeszik.

Vagy tedd zacskóba, utána kukába!

2022. dec. 25. 12:21
 16/29 anonim ***** válasza:
38%
kocsma, kesztyű
2022. dec. 25. 12:36
 17/29 anonim ***** válasza:

6-os vagyok:

nálam ezek mennek a "kukába" nem lehet őket hasznosítani, nincs rá kereslet, felhasználási mód. Illetve füleket még ki lehet szárítani, ha találsz olyan kutyás(oka)t, aki viszi tőled. Nah most nyilván a kommunálisba a többi nem mehet, erre azt tudom mondani, hogy mindenki valahogy megoldja... Nincs erre kitalálva semmi sem sajnos. Én elásom, komposztra teszem stb....

Nem szénát kapnak, hanem lucernát - abban több a fehérje. Mást nem kapnak, de így is jó a húshozamom. Természetesen roboráló vitaminkiegészítőket és sót időnként adok, valamint a választás előtt etetek kokcidiosztatikumot (coccifort), meg ha hozzájutok, akkor kapnak "hulladék" répát, céklát, almát (azért hulladék, mert vagy rágott, vagy túl nagy, vagy túl kicsi az embereknek, egyébként ép termék).

Sokan etetnek nyúltápot, én eddig nem éreztem szükségét, se a tenyészállományban, se a vágóknál.

2022. dec. 25. 22:47
 18/29 anonim ***** válasza:

a 16# az kucsma akart lenni

:)

2022. dec. 26. 01:17
 19/29 Gerelyke44 válasza:
100%
Egy fontos dolgot még megemlítenék. Védekezés a Mixomatózis ellen. Drága a vakcina. Ha állatorvos adja be, akkor az horror ár de ha sikerül receptet szerezned, és te váltod ki, plusz még be is adod, akkor is drága. Tavasztól, őszig elengedhetetlen a védekezés, mert el fog hullani a törzsállomány, és a növendékek is ha nincs szerencséd.
2022. dec. 28. 19:30
 20/29 anonim ***** válasza:
100%

azért annyira nem drága. recepttel kb 2000 forint adagja, ha 10-20 adagosat veszel még olcsóbb.

de ezt csak a törzsállományra elég, az meg családi gazdaság méretében max 5.

10.000 meg évi egyszer nem sok (a novibac plust évi egyszer kell)

különben teljesen osztom a véleményed, hogy az egyik legalapvetőbb dolog! nem is értem h nem jutott eszembe

2022. dec. 28. 20:46
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!