Saját fogyasztásra érdemes húsnyulat tartani?
Oks, 6es, szavadon foglak, és kérdezek. Ami most leginkább foglalkoztat, az, hogy mi a ménkűt kezdek majd a prémmel/fejjel/lábakkal, meg a béllel. Régen ezek mentek trágyadombra, illetve a belet eltakarították a disznók, de azt most nem tartok.
A másik:a szénán is árpán kívül nem is adsz mást nekik?
Kiviheted a határba is, vadak megeszik.
Vagy tedd zacskóba, utána kukába!
6-os vagyok:
nálam ezek mennek a "kukába" nem lehet őket hasznosítani, nincs rá kereslet, felhasználási mód. Illetve füleket még ki lehet szárítani, ha találsz olyan kutyás(oka)t, aki viszi tőled. Nah most nyilván a kommunálisba a többi nem mehet, erre azt tudom mondani, hogy mindenki valahogy megoldja... Nincs erre kitalálva semmi sem sajnos. Én elásom, komposztra teszem stb....
Nem szénát kapnak, hanem lucernát - abban több a fehérje. Mást nem kapnak, de így is jó a húshozamom. Természetesen roboráló vitaminkiegészítőket és sót időnként adok, valamint a választás előtt etetek kokcidiosztatikumot (coccifort), meg ha hozzájutok, akkor kapnak "hulladék" répát, céklát, almát (azért hulladék, mert vagy rágott, vagy túl nagy, vagy túl kicsi az embereknek, egyébként ép termék).
Sokan etetnek nyúltápot, én eddig nem éreztem szükségét, se a tenyészállományban, se a vágóknál.
azért annyira nem drága. recepttel kb 2000 forint adagja, ha 10-20 adagosat veszel még olcsóbb.
de ezt csak a törzsállományra elég, az meg családi gazdaság méretében max 5.
10.000 meg évi egyszer nem sok (a novibac plust évi egyszer kell)
különben teljesen osztom a véleményed, hogy az egyik legalapvetőbb dolog! nem is értem h nem jutott eszembe
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!