Saját fogyasztásra érdemes húsnyulat tartani?
3.-nál a pont!
A ketrec nem tétel, vagy csak 1X. A KAJA nekik, na az a lóvé.
Akit ismerek, és megérni neki, ő hivatalos őstermelő, leszerződve 2 étteremmel. Így el is ad nyúlhúst. Meg neki van földje, amin termel takarmányt.
Anno készen vettem 6 részes nyúlházat 72.000-ért, na ez olyan 100-120.000 lehet.
Az év elején bővítettem a helyet a növendék nyulak számára, ez is megközelítőleg 100.000 forintba került. Élő állatot is adok el, így összesen nagyjából már az első 2-3 alomból megtérült a dolog.
Lucernát veszek, árpát sajátot adok, a lucerna báláját 10-14.000 forintért vettem ebben az évben, nagyjából 2 bálát.
Nekem abszolút megéri.
Tényleg az a kérdés, hogy mekkorába akarsz belefogni, saját részre nem kell max 2 anya, de abból pénzt nem látsz, csak azt, amit nem a hentesnél költesz el.
Érdemes úgy csinálni, hogy húst, vagy elő állatot tudj eladni.
Az én évem a bővítéssel együtt 3 alommal (sajnos bizonyos okokból nem lett több) is -5000 forinttal zártam, ami nagyon jó. Jövőre nem lesz ekkora kiadásom, de sokkal több bevételem lesz, mert 6-7 almot tervezek.
3.
Egy körbála széna kb. 10 ezer. Azt azért egy darabig elrágcsálják a nyulak.
Kérdező!
Biztos vagyok benne, hogy a jófogás televan használt ketrecekkel, tehát ez sem egy nagy tétel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!