Kezdőoldal » Állatok » Haszonállatok » Tyúk. Megéri tartani, esetleg...

Tyúk. Megéri tartani, esetleg valakivel társulni(nincs udvar jelenleg)? Kb heti 15 tojás kellene.

Figyelt kérdés

2022. okt. 23. 15:18
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
89%
Aha főleg ha veszed nekik a kukoricát vagy tápot esetleg tojotáp mert hát nekünk tavaly de még az idei máshonnan hozott csirkék (ami már tyúk) sem akarnak tojni. Szóval ezzel is számolj hogy nem biztos hogy fognak. Mire mindent megveszel meg bérled más udvarát többet költessz mint ha hetente megveszel 15 tojást.
2022. okt. 23. 17:36
 12/23 NTBS ***** válasza:
58%
Nem igazán.
2022. okt. 23. 19:49
 13/23 anonim ***** válasza:
60%

Ha a saját munkádat 100 Ft/órával számolod a tojások darabja meg 500 Ft lesz, akkor talán majd megéri. Addig ez csak maximum hobbi.

Anyósék foglalkoznak tyúkokkal, de nekik több 1000 m2-es telkük is van hozzá és anyósnak a teljes napja, apósnak meg a fél napja rámegy erre. Az úgy, 1,5 havi fizetés, ha a munkájukat forintosítani szeretném. Most nyilván jó kérdés, hogy a versenyszférában elhelyezkedve az mennyi is pontosan, de olyan 700 ezer-2 millió között lehet valahol. Ennyit szerintem nem ér az, hogy nem kell a boltban húst meg tojást venni nagyjából soha. (Megjegyzem, a vákumcsomagolt szalámit azért megveszik ők is emellé.)

2022. okt. 26. 07:57
 14/23 anonim ***** válasza:
66%
Nekem napi 15 perc megy rà, adok nekik enni, meg össze szedem a tojásokat. Amikor kell, akkor az ólból kiganézok. Szabadon vannak 4000 negyzetmeteres elkerített udvaron. Kukoricát, búzát esznek, tápot nem adok, mert akkor nem olyan a tojás. Füvet legelnek maguknak, néha kapnak maradékot, ami olyan hogy megeszik (elég sok mindent megesznek). 24 tyúk, 2 kakas.
2022. okt. 28. 00:01
 15/23 anonim ***** válasza:

Én azért adok nekik tápot, mert sajnos nem engedhetem őket ki a teljes udvarra, mert ahhoz nem lenne elég nagy az udvar és letarolnák a füvet...

Persze, így is Nagy helyük van! Ám, valóban az a legjobb nekik, ha szabadon mászkálhatnak minél nagyobb területen!

2022. okt. 28. 15:43
 16/23 anonim ***** válasza:
De azt hozzáteszem táp nélkül nem gazdaságos sem tojásnak, sem húsnak! Kevesebbet tojik, de én pl érzem a különbséget, jobb valahogy.
2022. okt. 28. 17:57
 17/23 anonim ***** válasza:

"De azt hozzáteszem táp nélkül nem gazdaságos sem tojásnak, sem húsnak!"

Ez nem igaz!

Táp nélkül csak egyszerűen több időt és odafigyelést igényel, és válozatosabb abrakolást!

Marharépáról, lucernáról hallottál már? Lereszelve a kukoricadarába megvan a plussz vitamin is. És igenis igénylik, hogy néha felszántsd a kertet és elinduljanak kapirgálni, bogarászni.

Bár most nem nézünk olyan kemény télnek elébe mint régebben, amikor ki sem jöttek az ólból a fehér hóra, de tény, hogy nyáron egyszerűbb csirkét tartani és szaporítani mint télen.

Szóval kérdező én a helyedben inkább május június felé próbálkoznék... Kertre viszont szükséged lesz!

2022. okt. 29. 15:39
 18/23 anonim ***** válasza:

"Ha a saját munkádat 100 Ft/órával számolod a tojások darabja meg 500 Ft lesz, akkor talán majd megéri. Addig ez csak maximum hobbi."

Nem a forintokat kell számolni, mert az kb úgysem ér semmit, hiszen több mint 50%-a adóvonzat!

Azt számold, hogy az időd ígyis úgyis eltelik, de nem mindegy, hogy ipari szemetet eszel-e, vagy egészséges ételt!

Az egészség tudod MEGFIZETHETETLEN! Minden másra ott a ...

2022. okt. 29. 15:43
 19/23 anonim ***** válasza:

#17 nem hallottam róla, azt kaszálni szoktam :D

De pl. táppal többet tojik akkoris.

Masik pelda kicsit mas tema, de a szomszed disznaja 2* gyorsabban növekszik, mert csak tapot meg antibiot kap, az enyémek meg azt nem. Igaz levagasnal szalonna meg zsír alig, daganat van bőven szegeny joszagban, de úgy lehet penzt keresni. Maguknak meg vesznek tőlem :D

2022. okt. 29. 18:31
 20/23 anonim ***** válasza:

:D

Az a desznyó nem növekszik gyorsaban, max vizesedik.

Amikor levágják meg plötty, 8-10 óra alatt "összehugyozza" magát a hús, elereszti a vizet. De szerintem maradjunk a szárnyasoknál.

Lucernát is lehet a tápjukba szecskázni ahogy marharépát is.

2022. okt. 29. 21:53
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!