Tyúk. Megéri tartani, esetleg valakivel társulni(nincs udvar jelenleg)? Kb heti 15 tojás kellene.
Udvar nélkül nem hiszem.
Ketrecbe beltéren marhabüdös, és a tojás minősége is bóvli lesz, a csirkék meg betegek.
A bolti 3-mas kódú (ketreces) tojás minőségét gyógyszerekkel meg különféle "szupertápokkal" sikerül hozni.
Mi sosem veszünk abból!
A legjobb tojásteszt a Vegeta!
Csinálj egyszer vegetás tojásrántottát a ketrecesből (3mas kód) meg próbáld ki ugyanezt a bio tartásmódúval (0-ás kód)
A hármas kódúnak hal íze lesz! A nullásnak nem!
Szia!
Anyagilag semmiképpen sem éri meg... Főleg, most nem, mikor 15000 forint lett a takarmány mázsánkénti ára, de sok helyen már a húszezret súrolja!
2 éve volt 5000 forint a takarmány (kukorica, búza) ára!
Nekem van 26 tyúkom és ilyenkor már csak napi 3 - 4 tojás van! Tavasztól persze napi 20 tojás is simán van, olyankor el is szoktam adni belőle.
Gyakorlatilag, ebbe születtem bele! 14 éve foglalkozom egyedül a pipikkel, mikor meghalt a nagymamám.
Anyagi hasznot remelj tőle, mert az nincs!
Maximum akkor lehet belőle minimális hasznos, ha van saját földed mondjuk kukoricával és búzával bevetve, amin valakivel osztozol, ő cserében műveli és ad neked ingyen takarmányt! Így esetleg megéri!
Bár, így sem nagyon, mert a kukorica - búza kombón kívül bizony szükséges nekik vitaminokat adni, én rendszeresen tápot is adok nekik!
Továbbá, telente jönnek a járványok, betegségek, amiért kénytelen vagy megvenni a drága antibiotikumokat!
Szóval, nem olcsó mulatság, de én sosem fogom abbahagyni, mert imádok velük foglalkozni! Dísztyúkjaim vannak sok - sok fajtában! Van olyan fajta, aminek darabja 8 ezer forintot ér!
Bátran kérdezz privátban, ha szeretnél!😊
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!