Hogy kell csirkét vágni? Elejétől a végéig?
Hogy zajlik egy ilyen dolog, milyen lépései vannak? Onnantó kezdve, hogy ott állunk egymással szemben és kezemben a kés egészen odáig, hogy szürcsölöm a húslevest?
Hogy kell magát a vágást megtenni? Mire kell figyelni közben?
Miután kimúlt a jószág, mik a következő lépések? Tisztítás? Melyik testrészek felhasználhatóak, és melyikek nem?
Mások a forrásaink, mint régen. A törzsgyökeres polgári családokban még a dédanya sem tudja hogy kell csirkét vágni, ha viszont valaki neki akar állni a dolognak, lesz forrása megtanulni.
Pl youtube-on is vannak tanya-influencerek akik elmondják mire kell figyelni stb. nyilván maga a gyakorlat figyelmet és gyakorlást igényel ami tartalmaz pár buktát, dehát abból lehet csak igazán tanulni.
"A törzsgyökeres polgári családokban még a dédanya sem tudja hogy kell csirkét vágni,"
Igen, ez is igaz. Ők 100 évvel ezelőtt is a piacon vásároltak.
1. Vágótölcsérbe beleteszed, alul megfogod a fejét és tartod kicsit
2. A nyakának a baloldalánál bevágsz egy nagyon éles késsel, ügyelve arra h ne annyira mélyen tedd ezt h a légcsövét megsértsd (lehet elsőre sikerül, lehet harmadjára érzel rá, de amíg nem csinálod jól nagy fröcsköléssel fog járni és az állat szenvedésével)
3. Ha jól csináltad, csak a vágást érezte kezdetben, mást nem. Picit még tartod a fejét, fél perc múltán eleresztheted
4. Hagyod teljesen kifolyni a vért a vödörbe
5. Kiveszed
6. 65 fokos vízbe lenyomkodod valamilyen hosszú eszközzel (így te nem égeted meg magad)
7. Ez nem tart sokáig, gyakran ellenőrizd a tollakat h könnyen kijönnek-e.
8. Ha úgy ítélted h igen, akkor mehet bele a kopasztógépbe ameddig az meg nem fosztotta az összes tollától.
9. Jeges vízbe mehet bele a test
10. Gépet takarítod, tölcsért leöntöd vízzel
11. Megismétled ahányszor kell
36, tehát csak az ütőér átvágása a cél, az nem jó, ha meg is fullad pikkpakk?
Végülis... aha... kap levegőt aztán elájul vérhiány miatt és annyi.
Eddig úg yképzeltem minél gyorsabban nagyot beszel az ember annál jobb, de végülis logikus.
Így nyugodtabban tud meghalni, az állatnak is jobb, neked is jobb. Amikor elrontod és mélyebbre vágsz, az kellemetlenséges és fájdalmat okoz az állatnak ami miatt elkezd pánikolni, kapkodni a levegőt és fröcsköl a vér mindenfelé a megvágott légcső miatt.
Igen, jól mondod, elalszik és annyi volt, utána már neki lehet állni feldolgozni.
Láttam nagyon sokféle módszert, szerintem ez a legtiszteletteljesebb.
Valaki a két combja közé csapja, fejét a föld felé tartva.
Valaki leteszi a földre, a nyakára egy vasdrótot rak közvetlenül a fej alá, majd egy nagyot ránt felfele.
Valaki egyszerűen "letépi" a fejét késsel.
Hát ez utóbbiak nem hangzanak túl jól:D
Nnna, már csak egy csirke kell XD Nyilván, életemben nem fogtam még a kezembe ilyen jószágot, szóval ha eljön az ideje, lesz egy kedves ismerkedési időszak, amikor közelről nézegetjük egymást:D
Bár.... tegnap ránéztünk az ingatlanpiacra... amíg mi szereztünk 5millió forintot, addig az árak 20millával emelkedtek... #sohaabüdöséletbennemleszsajátházam:D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!