Az elejétől beengedtétek a babaszobába a kutyátok, vagy
kitiltottátok?
A kérdező szavazást indított:
22 szavazat
A kutyának nem a babaszobában van a helye!!!
2021. máj. 7. 11:18
2/8 anonim válasza:
Igen, be !
Szoknia kell az állatnak is
El kell fogadnia hogy ő is a családhoz tartozik
Eleinte persze felügyelet mellett
Hogy később ne egy idegenként kezelje
2021. máj. 7. 11:27
3/8 anonim válasza:
Szerintem ez a kutya természetétől és higiéniájátó függ. Ha rendszeresen ápolod, alaposan tisztán tartod és ő egy alapvetően nyugodt kutya akkor szerintem felügyelet mellett beengedheted, viszont ha piszkosabb vagy vadabb nem tanácsolom. Ha vad bánthatja a babát és semmi esetre se engedd hogy nyalogassa, hiszen hiába teszel bármit is ugyan olyan piszkos és baktériumokkal teli a szája.
2021. máj. 7. 11:28
Ha felügyelet mellet jól viselkedik a kutya a gyerekkel, akkor, beengedheted
2021. máj. 7. 11:38
5/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszolóknak! Inkább saját tapasztalatokra lennék kíváncsi.
Mi vártunk vele 3-4 napot és csak utána pórázon mutattuk meg neki.
2021. máj. 7. 12:08
Az elején egyáltalán nem engedtem be,de nem zártam el.Volt baba ajtó és nézhette ahogy bent vagyunk,úgysem hagyna soha szem elől veszni.egy csecsemő a földön amikor kúszni,fordulni tanul nem tudja sokáig tartani a fejét a föld felett.Nem akartam,hogy az utcára hordott kutyám tappancsáról oda került koszba,szőrbe tegye le a fejét.volt padló szőnyeg,gyerek játszószőnyeg és műanyag szivacs szőnyeg is és tény,hogy elég lett volna arról letiltani,de nekem ez így biztosabb volt.
Most,hogy nagyobb amikor én is a szobában vagyok természetesen jöhet.Tudnak együtt játszani.Baba dobál,ő vissza hozza ha kell ha nem :D
Egyedül viszont értelem szerűen nem maradnak.Gyereket főleg állattal nem hagyunk egyedül akármilyen megbízható vagy gyengéd is.
2021. máj. 7. 17:35
Hááat,nálunk ez úgy volt,hogy a babaszobából nem lett kitiltva,de csak mert oda szinte csak aludni vittem a picim. Éjszaka ha keltem szoptatni,akkor átjött,lefeküdt a lábamhoz,majd együtt visszajöttünk a hálóba aludni. Viszont,mivel emeletes házban élünk,így a konyha közelsége és miegymás miatt napközben a nappaliban vagyunk. Onnan kitiltottam 1 évig kb,amíg kúszott mászott a babám,de ezt már a baba születése előtt elkezdtem,hogy ne a babámra féltékenykedjen,tehát kb 5 hónapos terhes voltam,mikor tabu lett a nappali.már rég nem szólok érte ha bejön,mert már 2,5 éves a lányom,mostmár nincs a mindent a szájába vesz korszak.
2021. máj. 7. 20:44
Kapcsolódó kérdések: