Vettem egy autót adásvételivel. Nem írattam át eddig.Most kaptam papírt, hogy kitiltották 2 hónapra a forgalomból. Hogy lesz tovább?
Figyelt kérdés
Nem is szeretném átíratni, több ok miatt. Esetleg így el tudom adni?2020. dec. 19. 03:55
1/7 anonim válasza:
Ha nem akarod és nem is akartad át íratni, akkor miért vetted meg? Ha nincs a neveden, még egy kereskedés se veszi át.
Olyan ember pedig aki használni is akarná, az meg főleg nem fogja.
Eladhatod alkatrésznek akinek szüksége van rá. Kb ennyi lehetőség van átírás nélkül.
2/7 A kérdező kommentje:
Alkatrésznek tudnám eladni. Csak azt szeretném tudni, hogy pénzbüntetést kaphatok-e, vagy köteleznek az átíratásra?
2020. dec. 19. 04:17
3/7 anonim válasza:
A másik fél bejelentheti az eladást. Emiatt benne van a rendszerbe, hogy nem már nem az övé, hanem a tiéd. Büntetést nem hiszem, viszont ha nincs biztosításod, az bizony növekszik..., és azt bizony be kell majd fizetni kamatostul, ami nagyon-nagyon drága lesz.
4/7 A kérdező kommentje:
Ha nem íratom át, biztosítást akkor is behajtják?
2020. dec. 19. 08:26
5/7 anonim válasza:
Akkor is. Az alkatrészként eladás sem olyan egyszerű, mint gondolod.
6/7 anonim válasza:
Jelenleg úgy tűnik, a rendszerben a neveden van egy autó, amit az előírásoknak megfelelően nem írattál át, illeték, adó tartozásod van, amit nem szoktak csak úgy elfelejteni.
A masik probléma, hogy a forgalomból végleg kivonás után az autóból veszélyes hulladék lesz, anivel el kell számolni (bontási igazolás), azzal nem oldodnak meg a gondjaid, hogy eladod alkatrésznek.
Arról jobb nem is beszélni, mi van akkor, ha még a biztosító is bejelentkezik a fedezetlenségi díjért.
7/7 anonim válasza:
Az igaz,hogy büntetést,nem kell fizetnie,de egy kényszerátírásnak többe kell kerülnie,mint egy rendesnek.Biztosítást,nem kamatostul kell fizetni,hiszen,nincs biztosítása. Fedezetlenségit kell fizetni, ezt napra számolják. Ez az összeg,még a malus 10-nél is magasabb. Alkatrészként úgy lehet eladni,hogy a motornak és az alvázszámnak meg kell maradnia,hiszen csak így lehet azonosítani. Körül kell nézni,mert a bontók is vállalnak forgalomból kivonást,adnak bontási igazolást. Valamelyik csak a roncsért,valamelyik még némi kp-t is ad. A kiinduló tételt,nem értem.Minek vett,adásvételivel egy autót,ha nem kell?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!