Hogy kell csirkét vágni? Elejétől a végéig?
Hogy zajlik egy ilyen dolog, milyen lépései vannak? Onnantó kezdve, hogy ott állunk egymással szemben és kezemben a kés egészen odáig, hogy szürcsölöm a húslevest?
Hogy kell magát a vágást megtenni? Mire kell figyelni közben?
Miután kimúlt a jószág, mik a következő lépések? Tisztítás? Melyik testrészek felhasználhatóak, és melyikek nem?
Előttem a 19. nagyon szépen leírta, pontosan így szoktuk mi is.
Annyival egészíteném ki, hogy a zúzát ne a tiszta edény felett vágd szét, mert tele van étel maradékkal és kis kövekkel. Ha kettévágtad, jól mosdd le és a belső redős bőrt fejtsd le róla, az nem ehető.
Mi a fejet sem dobjuk el, hanem metszőollóval levágjuk róla a csőrt. Levesbe a lábával,szárnyvégekkel, nyakával, belsőséggel, háttal együtt megfő.
Ahüm! Azt hiszem ezzel bejött egy másik iskola. Nyaktörés és utána vágás, vagy egyből vágás? Mi szól emlyik mellett?
Nagyim azthiszem egyből vágta, mondván ne alvadjon a vér, úgy jó, ha friss.
Amúgy mit kezdenek a vérrel?:D
Tollfosztás után perzseld meg,hogy a pihék leégjenek!
A zúzát is bontani kell, ne lepődj meg (a testben gömb alakú).
"Szép gondolat az önellátás, de annyira nem egyszerű."
Éhen halni sem egyszerűbb, sőt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!