Kezdőoldal » Állatok » Haszonállatok » Érdemes tyúkot tartani? 4-5...

Érdemes tyúkot tartani? 4-5 tyúkot tervezek, a gyerekeim örömére, de tartok attól, hogy ráfizetéses a tartásuk. Kukorica ára például.

Figyelt kérdés
Az állatszeretet, gondoskodás lenne itt a lényeg, no meg persze a tojás szedés. :)

2022. ápr. 24. 07:33
1 2 3 4 5 6 7 8
 71/75 anonim ***** válasza:
83%
70. Igen, ez így van.
2022. ápr. 25. 09:17
 72/75 anonim ***** válasza:
66%

Érdemes.

Főleg a gyerekek örömére.

Anyagilag ne közelítsd meg a dolgot, de nem fogsz ráfizetni.

Ha ajánlhatnám akkor tojó hibrideket vegyél. 2500-3000 darabja. Nem a letojtakra gondolok.

Nekünk voltak piaci vegyes állományunk, de azok csak ettek nem tojtak (ezért kell a tojóhibrid). Ha fontos a tojás.

Tojótápot vegyél, azt keverheted a takarmánnyal. Kukoricával, búzával. Mivel nem csak egyoldalúan esznek.

Kis zöldet is lehet nekik adni.

Napi 100-150 gramm eleségük legyen fejenként.

Napi szinten pl. 6 tyúk 1 kiló takarmánnyal számolj.

2022. máj. 2. 10:29
 73/75 A kérdező kommentje:
Utolsó válaszoló! Nagyon köszönöm a tanácsokat és a normális hozzáállást :)
2022. máj. 3. 23:22
 74/75 anonim válasza:
Újsághirdetést nézz, 600-ért vettünk 20-at májusban. Ettől olcsóbbat ne vegyél, mert már nem fognak tojni. 1000-ért lehet mát mostanában. Viszont ahányszor új "bandát"vettünk, kellett másfél hónap, kb napra pontosan, amíg minden konyhai zöldséget megettek. Hetekig semmit, se krumpli, ubi, dinnye, stb. stb., csak a kuki, búza. Rendületlenül vittem mindent, karalábé levél, káposzta, otthagyták, aztán szedegettem össze. De muszáj vinni, mert akkor sosem fogják megismerni. A kissé hibás répát is reszeltem és otthagyták. Aztán teltek a hetek, elkezdték csipegetni, egyik, másik. Most már minden zöldséget esznek, a dinnye belsejét is, a pirosat, sárgát. A paszternákot nem szabad, elhullanak. A kuki zöldjét és a borsó héját továbbra sem eszik, pedig felvágom apróra... A krumpli héját is felforralom, kihűl, megeszik. De egészet is adtam már, mert ízre nem volt nekünk finom. Felfőztem, boldogok tőle. A szilvát nem eszik, de a kis bogyósokat szeretik. Megéri tartani a tojás miatt és majd a húsáért. Nem én vágom őket, de ez még odébb van. Van velük meló, kb. 2 óránként kimegyek, tojtak -e, vizet 3x cserélek, mindig dobok vmi zöldet, viszek nekik vmi konyhait. A csípős paprikát sem szabad adni. Jó, ha van udvar, van hangjuk is, de a szomszéd kutyájának is. Amikor világosodik, ki kell engedni őket, ne szedjék szét a tyúkólat. Utána 1-2 óra múlva kapnak enni, hajnalba nem bolyongok az etetővel, vízzel. Ott a tegnapi víz, kibírják. Etetőből nekünk az vált be, aminek rács van a tetején, hogy csak a fejük férjen be, ne másszanak bele, mert kiborítják. Sajnos, sokszor, de végül felszedegették, mert este hamarabb vittem el az etetőt. Sok sikert kívánok hozzájuk és tényleg viccesek.
2022. aug. 9. 21:57
 75/75 anonim ***** válasza:

Utolsó!

Az, hogy 600 vagy 1000 forintért veszel letojt tyúkot, semmit sem jelent.

Az üzemek azonos idő eltelte után adják el őket.

Az ár meg a kupecektől függ.

Ha sikerélményt akar a kérdező, akkor tojóhibrid jércét kell venni. 1-2 hét és tojnak.

2022. aug. 10. 09:23
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!