Kezdőoldal » Állatok » Haszonállatok » Érdemes tyúkot tartani? 4-5...

Érdemes tyúkot tartani? 4-5 tyúkot tervezek, a gyerekeim örömére, de tartok attól, hogy ráfizetéses a tartásuk. Kukorica ára például.

Figyelt kérdés
Az állatszeretet, gondoskodás lenne itt a lényeg, no meg persze a tojás szedés. :)

2022. ápr. 24. 07:33
1 2 3 4 5 6 7 8
 61/75 anonim ***** válasza:
77%
Tyúkper.
2022. ápr. 25. 08:45
 62/75 anonim ***** válasza:
20%
Ha felnőtt, gyerekes anya/apa létére nem tud egy ilyen döntést meghozni, magára vessen. Én biztos nem itt kérdezősködnék, hanem gugli a barátom és utána olvasnék ott.
2022. ápr. 25. 08:45
 63/75 anonim ***** válasza:
78%
#59 Kemény vagy. :D Gyerekként imádtam a tyúkokat, órákig tudtam játszani velük és ez nem csak 3-4 napig tartott, hanem éveken keresztül. Fogtam testmeleg tojást is, egyáltalán nem undorító. A tyúkokat nem kellett "ganajozni", de voltak nyulaink, azokat kellett és képzeld, azt is meg tudtam csinálni gyerek létemre és nem okozott problémát. Durva, hogy milyen magabiztossággal nyilatkoztatsz ki egy olyan témáról, amiről jól láthatóan fogalmad sincs.
2022. ápr. 25. 08:49
 64/75 anonim ***** válasza:
90%
60. Azért megy a gyűlölködés, mert a napi robot után már senki sem akar pluszmunkát vállalni, csak leülni a kényelmes foteljébe internetezni.
2022. ápr. 25. 08:50
 65/75 anonim ***** válasza:
87%
Véleményt azért lehet kérdezni olyanoktól, akiknek vannak tyúkjai. Akinek meg nincs, annak nem is érdemes válaszolni. Nekünk vannak. Nem haszonállatként, hanem kedvencként. Szintén a gyerek miatt. Évek óta becsületesen gondoskodik róluk. Szelídek, aranyosak. A tartásuk költséges. Hogy megéri-e? Anyagilag nem. Ahogy a kutyát, macskát sem. Mégis megéri, mert örömet okoznak. A gyereknek is jót tesz. Ameddig velük van, addig sem a telefont nyomkodja.
2022. ápr. 25. 08:52
 66/75 anonim ***** válasza:
17%

"Nem haszonállatként, hanem kedvencként"

Nálad egy tyúk mikortól számít haszonállatnak? Ha a tojását értékesítenéd a piacon, vagy mikortól?

2022. ápr. 25. 08:58
 67/75 anonim ***** válasza:
24%
Vidéken általában hasznot húznak belőle, mert felnevelik, majd megeszik őket. Mi nem esszük meg, azért tartjuk, mint a kutyát, egyéb állatot. Mert aranyosak, a gyerek szereti őket. Öröm nézni, ahogy ott kapirgálnak körülöttünk, stb. Ezen teljesen felesleges vitatkozni!
2022. ápr. 25. 09:03
 68/75 anonim ***** válasza:
2022. ápr. 25. 09:04
 69/75 anonim ***** válasza:
13%
Akkor másképpen kérdezem. Ad tojást a gondoskodásért cserébe? Ha a válasz, igen. Akkor bizony haszon állat. Ugyanúgy ahogy a macska is az ha megfogja az egeret. Vagy a kutya, ha jelzi a betörőt.
2022. ápr. 25. 09:10
 70/75 anonim ***** válasza:
22%
Na erre még sose gondoltam, hogy a kutya és macska is lehet haszonállat! Akkor végülis a kertünkben levő kismadarak is haszonállatok, mert megeszik a rovarokat. 😀
2022. ápr. 25. 09:14
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!