Ha egy 2-3 tehenes gazdaságból a feldolgozott tejet, és a felhízlalt bikaborjakat el szeretném adni, akkor ahhoz milyen papírok kellenek? Mielőtt bárki Nekem esne 16 éves vagyok, ezek távlati célok😅😅
És ha annyi van akkor más nem is kell?
Például orvosi igazolás, hogy egészségesek?
Vagy valami?
"Gödöllőt kellene végezni állattenyésztés szakon."
Ja, mert mindenki elvégezte nem, de még a Dallast is ott forgatták!?
Köszönöm, már csak egy kérdésem lenne
Nemrég találtam a dexter fajtát ami egy laktáció alatt 2500 kg tejet ad, de csak 250-300 kilogramm
A bikák 300-450 kilósak.
Ilyen kis súlyban is megvennék a vágóállatokat?
Vagy van valamilyen súlyhatár?
Az őstermelői nemlesz elég, szerintem kistermelői kell a tejhez, feldolgozott termékekhez.
A tejet nem tudom, de már csak a sima tyúktojáshoz is kistermelői kell, hatósági állatorvos által jóváhagott tároló és kezelőhelységek.
A feldolgozott tejhez meg biztos, hogy magasabbak az elvárások, mint a tejhez.
Én Gödöllőn végeztem agrármérnökként, de mivel nem érdekelt a marha nem tudom pontosan mi a rendszer, de az biztos, hogy véletlenül Gödöllőn van a tejvizsgáló laboratórium, ahova rendszeresen (napi-heti?) küldik az ország minden tájáról a tejmintákat vizsgálatra (csíraszám, fehérje, zsír).
Beszélj falugazdásszal, könyvelővel, hatósági állatorvossal...
Ők tudják az aktuális szabályozásokat.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!