Kezdőoldal » Állatok » Haszonállatok » Állattartók, ha ritkán két-hár...

Állattartók, ha ritkán két-három hét szünetre vágytok, mert hallom, hogy néha azért már sok a heti hét nap folyamatos teendő hónapokon át, ezen esetben _mindig_ meg tudját0k oldani, hogy legyen olyan (szomszéd/ismerős) aki eteti/ithatja az állatokat?

Figyelt kérdés
Megbízható szomszédot, vagy ismerőst (netalán esetleg barátot - bár ez utóbbi lehetőség szerintem a legritkábban jöhet össze, ismerve a többség hozzáállását az állattartáshoz) mindig tudtok találni, aki a megbeszélt összegért mindig elvégzi, minden egyes nap az etetéseket, itatásokat, és ránéz az állatokra?

jan. 20. 13:15
 1/5 anonim ***** válasza:
85%
Eddig még mindig meg tudtuk oldani. Volt, hogy családtag, volt, hogy szomszéd, de olyan is, hogy az egyik kutyánk tenyésztője segített.
jan. 20. 13:21
 2/5 anonim válasza:
36%

Szia! Nekünk az egyik szomszédunk nagyon megbízható, de nem szoktuk neki odaadni, hogy vigyázzon a kutyánkra. Van viszont egy kutyaetető- gépünk, amit telefonos vezérlővel lehet irányítani. Általában ezzel etetjük, ha csak pár napra megyünk, de ha több időre, általában panzióba adjuk. Egy teknősünk is van, de mivel ő sok időt kibír étlen-szomjan, ezért neki csak kiteszünk egy kis kaját, meg vizet, és ez elég is. Remélem tudtam segíteni.

Milyen állatról van szó?

jan. 20. 13:26
 3/5 anonim ***** válasza:
100%

Tesvérem szokott addig ideköltözni. Elég sok állatunk van (haszonállatok), szerintem nemigen vállalná senki, nem is merjük akárkire rábízni őket.

A másik gond a kutya (kaukázusi). Ez egy tanya, szomszéd nincs. Ha mi nem vagyunk itt, nagyon kevés embert enged be a telekre (ez a dolga végül is). Testvérem sokat jön hozzánk amúgy is, itt is szokott aludni, és a kutya kölyökkora óta ismeri. Őt beengedi, nem bántja. De sétálni pl. a testvérem már nem meri elvinni. Kibírja séta nélkül a kutya azt a max. 1 hetet, míg távol vagyunk.

Szerintem az állattartás, az ilyen, hogy amikor belekezdesz, tudod, hogy jár lemondásokkal, főleg, ha nem egy kutyát, macskát vagy hörcsögöt tartasz, ahnem több állatot is.

jan. 20. 14:46
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

Én jelenleg elég sokat utazom.

Nagy álmom egy kutya de épp ezért nem vállalok, a mostani életvitelembe nem fér bele. Hörcsögeim és egereim vannak, a családom abszolút megbízható és van 2 nagyon közeli barátom, akik szinte a testvéreim, így nincs gond amikor elmegyek. Ezek nem olyan állatok, akikkel sokat kell foglalkozni, az ellátásuk egyszerű, cukik. Ez így működőképes. A kompenzáció mindenkinél más, igazából megbeszélés kérdése.

Ha te is sokat utazol és szeretnél háziállatot, mindenképp gondold át számodra hogy ideális. Ismerek olyat akik kisebb kutyával utazik sokat, nagyon szereti de nem egyszerű megoldani, én olyan kompromisszumokat már nem kötnék.

Ha nagyobb haszonállatállományt akarsz, az mégneccesebb. Nagymamám évente kb 2-3x megy el egy hétvégére, meg egyszer nyaral, ilyenkor előtte jól át kell gondolnia az egészet, egyeztetni stb. Bizonyos szempontból lehet egyszerűbb, mert ott sok tanya van egymás mellett, a gazdák már évtizedes viszonylatban jól ismerik egymást és nyilván tapasztalatuk is van az állatokkal kapcsolatban, nem kell azon idegeskedni hogy valaki rossz kaját ad nekik. De egy tanya mellett jellemzően nem nagyon utazgat az ember, az egy másik életstílus.

jan. 20. 17:28
 5/5 anonim ***** válasza:
44%
Nem megoldható, csak rota szünetben. 30 ezer pulykával nem tud a szomszéd mit kezdeni.
jan. 21. 13:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!