7db sertés és 200 db fürjem van! Sajnos a trágyát télen nem tudom el szállítani de mikor jó idő van akkor folyamatosan viszem! Van e olyan vegyszer amit rá permetezek es le bontja a szerves trágyát? A műtrágya hasznos lenne?
Létezik olyan baktérium-keverék, ami meggyorsítja a bomlást, és valahogy a szaghatást is csökkenti. Vízben fel kell oldani (por alakú) és a trágyára permetezni, illetve amennyire lehet, belekeverni.
Nem tudom hirtelen, hogyan lehetne utánanézni, esetleg ha van a közelben normális sertés-, vagy tehéntelep, ott megkérdezheted, alkalmazzák-e, szerintem a nagyüzemi hígtrágyás rendszerekben egyre gyakrabban használnak ilyesmiket.
A sertéstrágyát megeszik a madarak, a madarakét meg a tehenek, azoké pedig mehet a disznóknak.
A tápok is ilyen rend szerint készülnek, illetve a legeltetéses állattartásban is ezt a sorrendet kell követni, majd ismételni.
Javaslom szerezz be 1db tehenet, aminek a termését 7-16db sertéssel tudod feletetni (szalmamentes végtermék 40-60% + lucernaliszt 20-30% + gabonák 20-40%).
A csirketápba nem javallott 30%-nál több a sertésürülékből, a 200 fürjed száma kb. jó is a célra.
Tehén menübe napi 10kg-nál több ne kerüljön, de te ennek bőven alatta maradsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!