Kezdőoldal » Állatok » Haszonállatok » Házi nyúl miért támad, amikor...

Házi nyúl miért támad, amikor kaját adok neki?

Figyelt kérdés

Eddig még simogatni is lehetett. De most bekattant. Karmolja a kezem, és harap is.

A verés nem segített. Nem szoktam állatot ok nélkül bántani, de most megérdemelte. Még jó hogy munkás kesztyű volt rajtam, mert akkorát harapott, hogy így is hagyott rendesen nyomot.

tegnap 13:12
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
72%
Ez a véryúl lesz! Menekülj ember! Ezután nem csak harapni fog!
tegnap 13:18
 2/13 anonim ***** válasza:
68%
Hát mert miért ne támadjon?
tegnap 13:20
 3/13 anonim ***** válasza:
89%
A viccet félre téve, az állat is meg tud bolondulni, mint az ember. A verés nem segít, mert megyűlöl, és még agresszívabb lesz veled szembe. Sőt, hogy az állat azt az embert nem támadja, aki eteti. Simogatod evés közben és akkor harap? Ha igen, akkor ezt ne tedd. Ha csak úgy étel adásakor harap, akkor az már más. Lehet, hogy megbolondult, és nem tudja mit cselekszik, nem jut el az agyába az, hogy te most jót akarsz neki, eteted. Valami ösztönös védekezés alakult ki nála, és ezért harap, amikor közeledsz hozzá. Mintha féltené magát, és védekezésből támad. Kölykedző?
tegnap 13:26
 4/13 qkker1 ***** válasza:
90%
Mert pörkölt akar lenni!
tegnap 13:29
 5/13 A kérdező kommentje:

Ahogy venném ki az üres tálat, már akkor megtámad. Esélytelen simogatni már.

Nem az enyém, csak néha én látom el. Lehet ez a baja, hogy rég adtam én neki kaját.

Talán egy hete lett pároztatva.

Még mielőtt kiakadnátok, nem vertem félholtra. A kesztyűvel kapott pár pofont, hogy hátha arrébb megy.

Lehet tényleg pörkölt lesz belőle így.

tegnap 13:36
 6/13 anonim ***** válasza:
80%
Hát ha még meg is verted nem tudom mit vársz. Zsákmányállat te pedig nagy vagy és ijesztő, azt pedig már megtapasztalta hogy bántod is. Idő visszanyarni a bizalmát, már ha vissza lehet. Ne simogasd, ne erőltetsd a dolgot.
tegnap 13:42
 7/13 qkker1 ***** válasza:
56%

"Talán egy hete lett pároztatva."

Francnak mész a közelébe, ha azt sem tudod, hogy a vemhes állat nem barátkozik!

tegnap 13:48
 8/13 anonim ***** válasza:
87%

Leírtad a választ! Párzási időszaka van, ezért lett agresszív!

Minden állat ingerlékeny a szaporodási időszakban! Nekünk is voltak régen nyulaink, azok is ingerlékenyek voltak olyankor.

tegnap 15:05
 9/13 A kérdező kommentje:

"Francnak mész a közelébe"

Hogy adok neki akkor vizet és kaját? Meg a ki is kell ganézni néha. Muszáj mindennap benyúlnom hozzá.

Elég nagy helye van, simán elférnék tőle, de ő rögtön a kezemhez rohan balhézni.

tegnap 15:05
 10/13 anonim ***** válasza:
100%
Védi a még meg nem született kölykeit. Bármit megtámad ami bemegy a területére és veszélyt jelenthet a kicsikre
tegnap 15:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!