Nyúltenyésztést hogy érdemes elkezdeni?
Figyelt kérdés
Leginkább az lenne a kérdésem, hogy hány nyúllal érdemes nekikezdeni?
Hány vérvonalat érdemes csinálni és hogy lehet megoldani, hogy vérfertőzés nélkül szépen működjön a dolog?
Pannon fehér nyulakra gondoltam, elsősorban itthonra húsukért.
Előre is köszönöm a hozzáértő válaszokat!
máj. 31. 13:11
2/16 anonim válasza:
Nekem otthonra 2 anya volt és 1 apa.
De annyi patkány volt, hogy abbahagytam .
Most semmilyen haszonállat sincs.
3/16 anonim válasza:
itthonra, húsra nem kell feltétlenül vonalakat fenntartani, 2-3 anyával és 1 bakkal bőven elvagy. Attól függ mennyi nyulat szeretnél vágni.
4/16 anonim válasza:
2# a patkányok mit csináltak? megölték a kisnyulakat?
5/16 anonim válasza:
Igen,de mondták mások is, hogy ahol nyúl van,ott megjelenik a patkány is.Volt, hogy az összes kisnyulat elvitték a fészekből.Ott telt be a pohár.Egyszerűen nem tudtam mit csinálni...
6/16 anonim válasza:
Nálunk nem voltak a nyulak mellett patkányok. Viszont volt néhány macska.
7/16 anonim válasza:
Arra figyelj, hogy amikor a kisnyukak ivaréretté válnak ne legyenek a különböző nemű testvéreikkel. Ha van A B C nőstény nyulad és D bak nyulad AD BD CD kominációból lesz több nyulad. AB bakjai megtermékenyíthetik B és C nyulat és így tovább.
8/16 Senior Séf válasza:
Egy bak és két anya bőségesen elég kezdésnek. Ez már magában évi 80 kisnyulat jelent.
9/16 anonim válasza:
#8 de akkor a nyulak egymással fognak szaporodni.
10/16 anonim válasza:
dehogy fognak... miért? Bakot, nőstényeket külön tartod, a növendékeket meg le kell választani. Vágásig nem érik el az ivarérettséget.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!