Nyultenyésztésben melyik az a nyul amelyiket érdemes tartani?
A nyúl tenyésztésről én azt hallottam nem éri meg nagy tételben.
Különben értelem szerűen a gazdasági fajták...
De a felvásárlási ára továbbra sem fedezi a ráfordított időt és pénzt (táp, takarmány, oltás, állomány fenntartása)
Én úgy tudok hogy konkrét felvevő helye sem nagyon van.
Én saját fogyasztásra tartok nyúlakat.
Abban nem tudok pontosan segíteni mennyiért veszik át jelenleg a nyúlakat. Csak azt tudom itt a faluba van aki szállításra nevel, viszont mondta, hogy abba hagyja mert nem éri meg. Ez anno a 90' években volt jó,akkor volt igazán kereslet erre.
Hiába van hiány a piacon a nyúlhúsból. A kereslet kínálat nagyon gyér.
500-600 nyúl takarmányozása rengeteg pénz. Ezeket célszerű külön tartani egyesével vagy nagy tágas helyen max egyneműeket. Tehát ennyi nyúlnak rengeteg hely kell.
Ha nem teszed szét őket nem tudod irányítani a szaporulatot, nem mellesleg ellő nyúlnak ellető doboz is kell. Napi szinten takarítani, ellenőrizni egészségesek e.
Nem hozna annyit amennyit ráfordítanál.
Fürjeket mindkettőért tartják és értékesítik.
De csak nyereség miatt én egyik állattartásba sem kezdenék bele nagyban 0 tapasztalat nélkül.
Keress fel fürjeseket, kérdezd meg, hogy milyen a bilanz és döntsd el...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!