Kezdőoldal » Állatok » Halak, akvarisztika » Valaki aki nagyon ért a törpe...

Balorien kérdése:

Valaki aki nagyon ért a törpe gurámikhoz, nemrég vettem egy párat (nőstény, hím elvileg) és kezd az a gyanum lenni, hogy mindkettő hím segítene valaki megmnodani a nemüket?

Figyelt kérdés

A színesebb kergeti a kéket néha oda csíp neki, etetésnél megvannak együtt esznek csak ha közel kerülnek akkor megy picit a kergetés. Esetleg aki régóta tart ilyen halakat betudná azonosítani a nemüket?

Hím: [link]

Nőstény: [link]

2019. febr. 8. 15:13
1 2 3 4 5
 21/44 A kérdező kommentje:
erősebb szűrő nem is lenne tulzottan jó a gurámiknak nem? az már tul erős áramlatot csinálna
2019. febr. 9. 18:10
 22/44 A kérdező kommentje:
+ mióta nagyobb aksiban vannak már nem kergetőznek inkább együtt vannak és argentin átokhínáron sok hosszú szálú alga van amit előszeretettel falatoznak tudom hogy minden evők de algára is ennyire ráfanyalodnak?
2019. febr. 9. 18:15
 23/44 A kérdező kommentje:
mivle most sűrű növényzetes nagyobb aksiban vannak és sokan mnodják hogy inkább 3 mat tartsunk hogy a hím ne zaklassa agyon a nőstényt gondolkodtam, ugye a sima gurámi nőstények színtelenek, de a kobalt nőstény szép kék, a tűz nőstény is vöröses vagy az barna mint a sima nőstény?
2019. febr. 9. 18:19
 24/44 A kérdező kommentje:
+ ehez a szűrőhöz milyen vizinövényt ajánlanál (ami kibirná a sodrását)
2019. febr. 9. 19:19
 25/44 A kérdező kommentje:
úszóra gondoltam mert eddig csak békalencse van de az is parazita szinten, meg csigák de azok csak gömbhal snacknek szaporitom meg alga evőknek jók.
2019. febr. 9. 19:20
 26/44 Salx Narval ***** válasza:
Az erősebb szűrő nem azt jelenti, hogy nagyobb a sodrása, hanem maga a szűrőközeg nagyobb ahol a bontóbaktériumok nagy létszámban megtelepedhetnek és hatékony biológiai szűrést végezhetnek . A komolyabb szűrők teljesítménye visszavehető és ahogy telítődik a szivacs és csökken az áramlás fokozatosan erősíteni lehet rajta. A gurámik valóban a nyugodt vizet szeretik de ez nem mehet a szűrés kárára, az erős szűrő azért kell, hogy a nagyobb szűrőközegen is áttudja szívni a vizet. Természetesen nagyobb helyen tartható több nősténnyel, sőt kellően nagy akváriumban 2 hím is lehet több nősténnyel. Az algát valószínűleg nem eszik meg csak tisztogatják a helyet, lehet, hogy nemsokára habfészket épít a hím. Talán a tüskéshínár lenne a legjobb választás, nem kell leültetni sem. A békalencse nagyon jó víztisztító ha tömegesen van de nagyon nehéz kezelni mert feltapad az akvárium üvegére és mindenre ami a vízszint közelében van. Ha kicsit csökken a vízszint szépen odaszárad és utána pucolhatod, ha ott hagyod akkor a vízbe rohad és algásodáshoz vezethet ( én megszabadulnék tőle addig amíg kevés van). Azt hiszem mindenre válaszoltam, ha valami kimaradt jelezd.
2019. febr. 10. 02:56
 27/44 A kérdező kommentje:

az argentin átokhínárra is mondják h jó úszó növény és már a sok friss hajtást elkezdtem levágni és hagyom h úszkáljanak,

viszont ugye nálunk a víz keménysége elég magas ami nem a legjobb a gurámiknak de sokan mondják hogy amike titt vehetünk azok kb ilyen vízben is nevelkedtek és sokkal roszabb ha probáljuk levinni a keménységet mert az sose els zállandó és cska több kárt okozunk, szoval cska ültessek sok növényt (az valamennyire leviszi) és ne fókuszáljak a víz keménységére?

2019. febr. 10. 06:58
 28/44 Salx Narval ***** válasza:
Mondjuk annyiból áll csak állandó keménységű vizet csinálni, hogy megjegyzed vagy felírod a keverési arányokat és mindig úgy csinálod, az elpárolgott vizet pedig ioncserélt ill desztillált vízzel pótlod, ez utóbbit mindenképp csinálnod kellene ha a lágyítást nem is. Sokat mondjuk nem kellene lágyítani a vizeden mert a közepesen kemény víz már teljesen jó nekik. Nálam 14-15 NK-s vízben voltak de nálunk ez a csapvíz keménysége, én is csak az elpárolgott vizet pótoltam ioncserélttel.
2019. febr. 10. 08:50
 29/44 A kérdező kommentje:
Különben kb mennyi kaját kapjanak h ne hizzanak el? kapnak algaevő tabit, lemezest, meg szunyoglárvát is.
2019. febr. 10. 16:43
 30/44 Salx Narval ***** válasza:
Ezt így nem tudom neked megmondani, annyit adj amennyit azonnal maradéktalanul megesznek, ha már nem úsznak rá a kajára ne adj többet. Azt hiszem már írtam, hogy a fő táplálékukat az állati eredetű fagyasztott ill élő eleség alkossa, a száraz kaját, tápokat max heti 1-2 alkalommal adj. Ha ducinak véled őket tarts hetente egy-egy koplaló napot de ne a nőstényt figyeld. Amúgy megeszik az algatablettát? Az enyémek még a számukra gyártott granulátumot is kiköpték.:D Minden esetre ne erőltesd a száraz kaját inkább keltess sórákot, nevelj vízibolhát és szedegess nekik levéltetűt, muslicát, stb ha kedvükre akarsz járni.:D Élő tubifex is adható 1-2 alkalommal de azt alaposan pihentetni kell és naponta akár többször is át kell mosni, szóval inkább maradj a fagyinál. A fagyasztott tubifexet és vörös szúnyoglárvát ajánlanám kiolvasztani és alaposan átmosni egy kis szűrőben vízsugár alatt etetés előtt, a többit nem kell mosogatni.
2019. febr. 10. 19:01
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!