Kezdőoldal » Állatok » Halak, akvarisztika » Valaki aki nagyon ért a törpe...

Balorien kérdése:

Valaki aki nagyon ért a törpe gurámikhoz, nemrég vettem egy párat (nőstény, hím elvileg) és kezd az a gyanum lenni, hogy mindkettő hím segítene valaki megmnodani a nemüket?

Figyelt kérdés

A színesebb kergeti a kéket néha oda csíp neki, etetésnél megvannak együtt esznek csak ha közel kerülnek akkor megy picit a kergetés. Esetleg aki régóta tart ilyen halakat betudná azonosítani a nemüket?

Hím: [link]

Nőstény: [link]

2019. febr. 8. 15:13
1 2 3 4 5
 11/44 A kérdező kommentje:
kamera gyenge
2019. febr. 8. 16:23
 12/44 A kérdező kommentje:
aksi 60l
2019. febr. 8. 16:24
 13/44 A kérdező kommentje:
akkor viszont megnyugodtam hogy mégis egy párom van, csak a nőstény nem sima hanem cobalt köszönöm mindenkinek a segitséget!
2019. febr. 8. 16:31
 14/44 A kérdező kommentje:
Hmmm inkább áttettem őket és csináltam egy hely cserét a gömbhalak és közöttük gömbhalaknak ig yis nagyobb a 60 as aksi mint az ajánlott.
2019. febr. 8. 18:19
 15/44 Salx Narval ***** válasza:
Akkor jó ha csak a kamera miatt ilyen és a 60-liter is elég. Nem láttam úszó növényeket, azok még kellenének, legalábbis ajánlott lenne. A kobalt hímekre is jellemző a hegyesebb úszóvégek, (bár nőstényt is láttam már egész hegyes úszóval) de náluk a nőstényekkel ellentétben halvány narancsszínű keret szegélyezi az úszókat és a farokvéget, izgalmi állapotban enyhe narancsos csíkozódás is jelentkezik. Azért kell a dús növényzet és legalább 60-liter mert ikrázáskor a hím elüldözi a nőstényt a habfészek közeléből csak az ikrák lerakásáig tűri meg. A lebegő növényzet pedig a habfészeképítést és az árnyékolást segíti, többek között. Élő ill fagyasztott kajával etesd őket pl sórák és szúnyoglárva a tápok csak kiegészítők legyenek (szeretik a zsírtalanított, fagyasztott és lereszelt pulyka,vagy csirkeszívet). Lehetőleg használj esőztetőt, vagy szabályozd le a szűrőt, használj tetőt és hetente talajporszívózással egybekötött 30% vízcseréket kellene csinálni. Lehetőleg 25-26 fokos semleges kémhatású közepesen kemény vízben tartsd őket.
2019. febr. 9. 03:26
 16/44 A kérdező kommentje:
áttetem őket nagyobb aksiba pár guppi és fekete molly társaságába, (ők voltak a gömbhalakkal és néha bántották a mollykat, a aksi félbe vna osztva és egyik része egy hínár erdő és ha mollyk elkezdték enni a hínárt neki mentek mert ők ott éltek, most a g9mbhalaknak van a saját kis aksijuk) gurámikat, lemezes kajával, algaevő tabival, és szúnyoglárvával is etetem (mindenki kajájából csípnek 1 picit)
2019. febr. 9. 06:30
 17/44 A kérdező kommentje:
lebegő növénynek milyne növényt ajánlotok?
2019. febr. 9. 06:32
 18/44 Salx Narval ***** válasza:
Ha nem túl nagy az áramlás akkor májmoha is lehet, de jó a tüskéshínár vagy rucaöröm is. Ha viszont van bőven hínár, vagy más növény ami eléri a felszínt akkor nincs akkora jelentőségük.
2019. febr. 9. 08:52
 19/44 A kérdező kommentje:

[link]

ilyen szűrőm van ez se megy maxon, áramlást azért csinál de remélem nem tul nagyot.

2019. febr. 9. 09:48
 20/44 Salx Narval ***** válasza:
Ez egy nagyon jó kis szűrő 50-liter alatti akváriumokhoz. Neked min a Pick up160-as kellene abban kétszer ekkora a szivacs és szabályozható. Ez sajna elég karcsú de ha más halat nem nagyon tervezel akkor 60-litert mechanikailag megszűri, biológia szűrésre nem nagyon alkalmas ezért erősen ajánlott a heti 30% vízcserét két részletben megcsinálni.
2019. febr. 9. 16:20
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!