Van egy fiatal nőstény hullámos papagájom es nemrég került hozzam nagyon felos . Mitől lehet hasmenése? Mármint van amikor nem "folyós" hanem csak a tollara ragad. Többi lent
Ezen kívül most kicsit furán színezodik a csőre fölötti viasz hártya . Az egyik helyen inkább sötét barna mint rózsaszín . (Nem atka). Mi lehet ez?
Van melle egy idősebb hím madaram o mar régóta megvan nagyon egészséges tehát nemhiszem h tartás hibája lenne. Nagyon jol kijönnek nem bántják egymast csak nem akarom h beteg legyen a lany ! Segítsetek legyszi :) aki ért hozza írjon privátot es küldök kepet
Ez tipikus volt nálunk is: új madár: nem eszik mert annyira fél. Kiürül a begye de ugye üríteni kell. Ott a késztetés de nincs semmi matéria így valami kis cucc jön ami csak összekeni és ezt érzi. Nem tanácsolnám hogy ronggyal letörölni róla mert van annak a szegény párának így is elég baja, agyvérzést ne kapjon félelmében ha egy ronggyal elkezded törölgetni szegénykét!
Lekopik. Egy egészséges madár másnap v 2-3 napon belül leszedi magáról, hiszen sokat tollászkodnak.
És valószínűleg lány a madárkád, "breedig period" üzemmódba lépett . azért barnul a viaszhártyája (nekem olyan a kinézete mintha varas lenne) de ha látnánk képet egyértelműbb lenne.
Nekem azt tanácsolta egy hozzáértő, hogy amikor papagájt veszek, mindenképp nézzem meg, hogy nem-e piszkos a tolla a feneke körül. Sajnos ez betegségre is utalhat. Még nielőtt ezt tudtam, volt egy "piszkos" papagájom. Ő tényleg beteg volt, nem tudtuk kikezelni. Ment a hasa. De már csak vizet kakikt szegény. Azóta mindig megnézem a magarak fenekét, ha valahol látok, akkot is, ha nem akarok venni.
Persze ez nem azt jelenti, hogy csak vetegség lehet. Egy kisebb stressztől is megy szegény hullámosoknak a hasa. Elég, ha megijednek valamitől. Csak azt figyeld, hogy pár nap alatt tisztuljon le. A hasmenésnek is el kell múlnia. Kerüld most a lágyeleséget. A fürtös köles tényleg nagyon jó!
Ha gondolod, főzhetsz neki gyenge kamullateát víz helyett. Az is jót tesz.
Ne aggódj, ők ilyen kis stresszes madárkák.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!