A kérdésem a kanárik tenyésztésével kapcsolatos: ha veszek egy nőstény kanárit a fiatal hímem mellé, onnantól jóformán bármikor lehet számítani tojásokra?
Figyelt kérdés
Ne haragudjatok, ha kicsit pontatlan a kérdésem, az az igazság, hogy némi utána olvasás után se tisztult ki teljesen a kép, hogy a tenyésztés mennyire történik direkt, avagy nem direkt (értem ezt azokra, akik hobbiként tartanak madarat és nem tenyésztés céljával) El tudom valahogy kerülni, hogy ne legyenek kis kanárik?2012. ápr. 12. 20:18
1/4 anonim válasza:
Ezt egyszerűen elkerülheted azzal, hogy nem teszel fel nekik fészket. (nagyobb etetőt se)
2/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm. :)
2012. ápr. 12. 22:14
3/4 Törpilla57 válasza:
Vitatkoznék a válaszadóval: ha nem teszel be fészekanyagot, vagy fészket, akkor is megpróbál letojni, lehet, hogy nem lesz fias, ha a hím nem "ügyködik", de attól a tojó még letojja a tojásokat. Úgy mint a tyúkoknál...azokat a nem fia tojásokat esszük meg, mi emberek.
4/4 anonim válasza:
Törpilla57 én is vitatkoznék veled.(első válaszoló, és egyben kanári tartó.)
1. A kérdező azt kérdezte, hogy hogyan tudná elkerűlni a szaporulatot. Fészkelési lehetőség nélkül nem lesz szaporulat.
2. A tyúk esete, kicsit más mint a kanárié. A tyúkot tenyésztési munkával hozták arra szintre, hogy egész évben tudjon folyamatosan tojást termelni.
3. A fészek jelenléte serkentően hat a madarak szaporodási kedvére. Úgy ahogyan a tojásos lágyeleség is. (Lágyeleséget akkor is kell kapniuk, ha nem szaporodnak. Csak nem olyan gyakran. Mondjuk elég kéthetente egyszer. Fehérjére szükségük van.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!