Kezdőoldal » Állatok » Halak, akvarisztika » Mit lehet csinálni algásodás...

Mit lehet csinálni algásodás ellen?

Figyelt kérdés
Az akvárium egyik fele, ami közelebb van az ablakhoz már olyan algás hogy nem is lehet belátni az akváriumba
2018. okt. 14. 12:19
 1/3 anonim ***** válasza:
Természetes fényt kap, ezt kell megszüntetni. Kívülről ráragaszthatsz egy kartonlapot, ez valószínűleg csökkenti.
2018. okt. 14. 13:25
 2/3 anonim ***** válasza:

Ahány eset, ahány akvárium, ahány alga, annyi féle megoldás.

Erre -hogy kimondottan a napfényt kapó oldal algásodik, és amúgy a többi rész rendben van- én is azt mondom elsőre, hogy akkor árnyékolni kell.

Felragasztasz rá egy matt fekete fotókartont, vagy olyan színűt ami illik az akváriumhoz vagy az ízlésedhez, és meglátod mi történik.

Még az is lehet, hogy fehér fólia is jó lenne, félig áteresztő, hiszen a másik oldal sincs totál leárnyékolva, szóval lehet elég lenne csak a töredékére csökkenteni a beáramló fény, nem teljesen megszüntetni.

2018. okt. 14. 15:24
 3/3 Salx Narval ***** válasza:
Nem vagyok ott, nem látom de valószínűleg nem kellene megvárni amíg nem látsz be az üvegen. Ha hetente rászánsz 1-2 percet egy mágneses algakaparóval teljesen tisztán tarthatnád, ha jó a szűrőd hamar kiszedne ekkora mennyiségű algát persze akkor nem szabadna elhanyagolni az algák lekaparását. Én valószínűleg ezzel próbálkoznék első nekifutásra mert nem biztos, hogy rossz az kis plusz fény és amúgy is rövidülnek a nappalok. Nem egy nagy ügy lekaparni 300-literes akvárium frontüvegével 3 perc alatt végzek.
2018. okt. 15. 07:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!