Mit tegyek algásodás ellen?
Akkor annak jó esetben már el kellett volna tűnni.
Na jó, akkor a szokásos.
Milyen szűrőd van?
Milyen és mennyi hal, és növény van?
Hogyan csinálsz vízcserét?
Nem etetsz e túl?
Mennyi, és milyen a világítás?
Milyen vizet használsz? (csap, kút...) Tápozod a növényeket? Táptalaj van az aljzat alatt?
Ennyi idő alatt már el szokott tünni.
Hiba lehet: Kevés fény, Magas ammónia és/vagy nitrát szint és/vagy gyenge szűrés stb..
Milyen a világítás? Szűrő? Részleges vízcseréket milyen gyakran csinálsz és mennyit?
Üdv,
Ja, hát akkor a világ 8. csodája lenne, ha nem lenne algád.
Pillanatnyilag a világítás hiánya okoza, hogy nincs még vagy 5 fajta algád.
A szűrésed pimaszul alulméretezett, 300-350 l/h lenne az ideális. Növények nélkül esetleg egy akasztós "külső" szűrő.
A vízcseréről nem írtál, így gondolom nincs. Ilyen növénytelenül részleges vízcseréből is kéne heti 2* 20 %.
Ne vedd ezt akadékoskodásnak, de az az igazság, hogy hosszan sorolhatnám még a hibákat, kezdve pl. a tartott halakkal.
De fölöslegesnek érzem, mert nincs a világon az a hobbi, amihez ne kéne pénz. Az akvarisztika sem kivétel, és a spórolással életekkel játszol.
Ez nem olyan, hogy nem veszek a kutyámnak krómacél tálat, jó neki a műanyag is.
Szóval a legjóindulatúbb tanácsom a barna alga ellen, hogy akkor térj vissza az akvarisztikához (és ne a haltartáshoz) ha lesz rá elég saját pénzed, és érzel magadban annyi elhivatottságot a tanulás iránt.
Legalább annyit, hogy mielőtt megvennél egy halat utánnanézzél egy 15 másodperces kutatómunkával, hogy vajon tudsz e neki optimális körülményeket biztosítani.
Az előttem szóló mindent leírt.
Csoda, hogy még csak barna algád van, még 5-6 hónap és egy algatócsában fognak úszni a halaid. Nem sokáig fogják húzni. Gyakorlatilag minden hibát elkövettél amit el lehetett.
Világítás és élő növények kellenek az akváriumba. Világítás nélkül nem is látod a halaidat, nem azt szeretnéd, hogy szép akváriumod legyen? A növények nem csak díszek, hanem jelentős funkciót töltenek be.
Ebbe az akiba max. 10 db. kisebb testű csapathalat tarthatsz!
Minden akváriumban bizonyos időközönként részleges vízcserét kell csinálni (állott csapvíz).
A szűrőd is kicsi.
Üdv,
A többiek mindent elmondtak, én csak az anyagi részéhez szólnék kicsit...
Egy ekkora akvárium össz. rezsiköltsége, normális világítással és szűrővel kijön 1000 Ft-ból havonta. Szerintem ennél többet költ édesanyád chipsre, kólára, esetleg cigire, mindegy mire, a lényeg az, hogy szerintem ki lehet szorítani minimálbérből is. Ez 100%, én egyetemistaként kevesebből tartok fenn egy lakást, tehát nem csak a levegőbe beszélek.
Akvarista.hu-n rengeteg dologhoz hozzájuthatsz bolti ár alatt.
Viszont az, hogy "anya nem engedi az élő növényeket", na az nonszensz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!