Algásodás ellen mindent ki kell cserélni az akváriumban?
5 éve van akváriumom az első 2 évben semmi gondot nem okozott, de egy ideje már hiába takarítom ki és forrázom le a kavicsokat is és minden mást és hiába takarítom fényesre az üveget ha összeraktam és mindent visszateszek (látszólag teljesen tisztán) akkor pár héten belül ugyan úgy megjelenik.
Mit tegyek? Arra gondoltam hogy kéne bele új szúró új aljzat és új dekoráció (kövek, növények stb)
Ez megoldaná? Lehet hogy azért ilyen mert nem tudom annyira letisztítani a köveket meg mindent és egyből onnan "újratermelődik"? Ha ez nem igaz akkor miért van az hogy majdnem 3 évig egy deka alga nem volt benne.
A halak pontosan ugyanazok mint voltak, algevő csíkhalam is van. Tehát nem az okozza a problémát hogy eltűnt valamilyen hal ami ezzel táplálkozik.
Direkt nem írtam hogy milyen halak vannak, mivel azóta is pontosan ugyanaz az összeállítás van, és több évig nem volt vele gond.
A szűrő: Megfelelően szűr, takarítása közben pedig úgy csinálok ahogy a nagykönyvben meg van írva.
Az akvárium 150Literes van benne egy algevő csíkhal meg 5 platti meg sok növényzet(anubias) A szűrő is erre méretezett, a fénycső már kicsit koszos, lehet azzal van a probléma? Am zöld alga is van meg barna, de a barnát jobban szereti a csíkhal így az csak olyan helyeken van ahol nem fér hozzá(pl hőmérő üveg felőli része. A zöldalga sem tud elburjánzani inkább stagnál, de szemmel láthatóan ott van az üvegen és nem értem hogy ha minden paraméter ugyanolyan (már ami a halakat és méretüket, valamint a szűrő teljesítménylét illeti) akkor miért volt jó 3 évig? Talán akkor a lámpa a ludas? Mert azt bevallm tényleg nem cseréltem soha mióta megvan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!