Halakhoz keresek vákumos fóliahegesztőt. Milyennel érdemes foglalkozni?
Szia!
Ilyet találtam a Vaterán:
Beper BA.001 Vákuumos fóliahegesztő 110W
Teljesítmény: 110W
2 funkció
Max 30 cm-ig nyitható hegesztőcsík a zacskókhoz
Tartalmaz egy 3Mx28cm-es fóliatekercset
Súly: 1,70 kg
Mérete: 41,8x19,3x11,5 cm
Link: [link]
De ha egy olcsóbb megoldást keresel, akkor ez is teljesen jó lehet: [link]
Hol van??? Direkt a konyhásban kérdeztem, ott is témahelyen, de mivel beleírtam, hogy halakhoz... valami agyhalott átrakta.
Szóval a spécizacsis dolgok kilőve. Halat bele a zacsiba, levegő ki, leheggeszteni, ráírni a dátumot és be a fagyasztóba. Onnan csak úgy kerül ki, hogy kiolvasztjuk zacsiban, vagy le kell róla tépni. Halas zacskót pedig sohasem használunk újra, semmilyet, megy a kukába. A törpéket egymás mellé sorakoztatva pöpec módon le lehet zárni és kitűnően lehet pakolni, míg ha befőttesgumizzuk akkor egy kerek izé lesz és pakolhatatlan. Pontyot, nagy keszeget már folpackba csomagoljuk egyesével, annál nincs egyszerűbb, a kicsiknél ez viszont nem célszerű módszer.
A spéci zacsi fogalma mit takar a vákumos fóliaheggesztőknél? A többi masina miért nem vált be?
Egy régi hausmeistert használunk, a fedele sima, de pontosan ugyanilyen: [link] semmi extra, 1 fűtőszál, egy kis motollával szív, ez is 30 centis dróttal hegeszt. A szivacs lerohadt, kapott egy P alakú ablakszigetelő-csíkot ami jobban funkcionál. Célra pont megfelel, csak kíváncsi voltam a tapasztalatokra.
Láttam vannak dupladrótosok, ez olyan, hogy a két szál egymástól 1 centire van, s köztük el lehet vágni a zacsit így rögtön lesz az alsónak teteje, a következőnek alja, mint a tejeszacskóknál gyártáskor?
Viccesek azok a csak vákumozós kütyük... egy sima porszívó mindenhol kéznél van és csöppet többet tud. Vagy ott a tüdő, vagy a kedvencem, a motoros matracpumpa szívóállásban. :)
Én úgy tudom hogy technikai okokból a nyílt vacuumterüek csak speciális bordázott zacskokkal vacuumoznak... De lehegsztenek sima nejlon-zacsit is (én az enyémet itthon többször használom csak lehegesztesre, mint vacuumoznak).
A többi azért nem vált be, mert nem szívott ki elég levegőt/nem hegesztett pontosan, és újra kellett hegeszteni/túl drága volt a potzacsko.
Nem járnak jobban zipp-zaras fagyasztó zacskokkal?
Én szakácsként azt mondom, hogy nincs annyira nagy egetverö különbség a vacuumozott fagyasztott hús/ simán zacskóban fagyasztott hús között...
Vagy kiprobalhatnal Cliop boxokat. Én -ha már akvarisztika temakörbe kerültünk- a halaknak a tubifexet mindig ebbe teszem, ebben olvasztom ki, kikosom mosogatogepben, és megy vissza a fagyasztóba. 30 fagyasztás /kiolvasztas után sem amortizalodott el a doboz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!