Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Az alábbiak közül melyikkel...

Az alábbiak közül melyikkel érdemes sütni?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Melyik fogyókúrás édesítővel lehet a legjobban süteményt sütni? (Eritrit, stevia, xilit) Vagy esetleg valami más. Ti mit szoktatok használni?

Előre is ökszönöm :)

2018. júl. 2. 11:38
 1/9 anonim ***** válasza:
75%

Ha konkrétan a piskótákra gondolsz, 5 éve eritrittel sütök, kijelenthetem, hogy nulla mellékíze van. De ehhez tényleg meg kell sütni.

Krémekbe óvatosabb vagyok, ott stevia és eritrit, de inkább stevia. Az eritrit "mentolos" érted gondolom, utóízt ad, ha ala natúr kevered krémekbe. Xilittel próbálkoztam eleinte, nekem nem jött be. Sok volt az utóíze (hűsítő hatású/ alkohol jellegű).

2018. júl. 2. 12:30
 2/9 anonim ***** válasza:
66%

Eritritet vagy xilitet.

Az utóbbinak nincs mellék/utóíze.

És mielőtt valaki leírja: DE, a kelt tészta is megkel xilittel, mert a liszttől megkel, azzal kell futtatni az élesztőt.

Xilittel pl. minden pont ugyanolyan, mint cukorral és egy az egyben kell használni.

2018. júl. 2. 13:22
 3/9 anonim ***** válasza:
73%

Inzulinnak kezelt cukorbeteg vagyok, ezért egyáltalán nem sütök. Ugyanis nem csak a cukor káros (vagy hizlal) hanem az akármilyen liszt, vagy dió, puding vagy krémek, amiket beleteszünk.

Nekem ízre az aszpartám vált volna be, ha nem lenne állítólag rákkeltő, ezért kerülöm.

A xilit jó lett volna, de nekem attól olyan hasmenésem lesz, hogy nem tudok elmozdulni a klotyóról.

Steviával is próbálkoztam, nekem a közepes erősségű sem vált be, mert ha megfelelően édesítettem vele, akkor keserűnek éreztem, nem mellesleg még mentolosnak is.

Most kaptam a sógornőmtől 1 kg eritritet, azt fogom kipróbálni.

Hidd el Kérdező, ezek mind olyanok, mint a nő helyett a guminő!

Ha édesség igényed van, akkor egyél inkább - nagyon módjával! - gyümölcsöt!

2018. júl. 2. 14:28
 4/9 anonim ***** válasza:
31%

3

Dehogy olyanok! Én a cukrot nem bírom megenni, a rettenetes édessége és mellékíze miatt.

Kettes voltam.

2018. júl. 2. 14:31
 5/9 anonim ***** válasza:
74%

Kedves 4-es, nem neked válaszoltam, hanem a Kérdezőnek írtam le az én tapasztalataimat, illetve a saját gondolataimat ennek kapcsán.

Azt az információt meg, hogy te a cukorhoz hogy viszonyulsz, érdeklődéssel és sajnálattal olvastam.

További szép napot!

2018. júl. 2. 14:47
 6/9 anonim ***** válasza:
48%

Kedves utolsó, sértettséged indokolatlan, savanyú és cukormentes. Nem kell feltétlenül így lennie. Kivéve, ha élvezed, mert mindenhez így viszonyulsz (másokhoz és a cukorbajodhoz is).

A "hidd el, ez olyan" általános érvényű kijelentésedet pedig kedvem szerint cáfolom.

2018. júl. 2. 14:50
 7/9 anonim ***** válasza:
100%

Nincs neked jól fejlett üldözési mániád?

Kifejezetten kedvesen írtam neked és nem vagyok megsértődve!:)

Sértődős, érzékenykedő embernek nem való a Gyakori, ezt neked is a figyelmedbe ajánlom! ... és ezzel részemről ennek a beszélgetésnek vége.

2018. júl. 2. 14:59
 8/9 anonim ***** válasza:
100%

Ez nagyon egyéni, ahogy olvashattad is. Mindháromnak megvannak az erőteljes utálói. Én a steviát annyira nem bírom, hogy előbb eszem csokis piskótát édesítés nélkül (próbáltam már, szürreális volt, de legalább nem pocsék, mint nekem a stevia), mint steviával. De akit nem zavar az íze, annak teljesen ajánlatos édesítő az is.

A xilit finom, az eritrit csak édes, jelenleg keverve használom őket. A hűvösséget én nem érzem, hasmenésem nem lesz, az eritritnek van az a baja, hogy ha egy ételt nagyon megédesítek vele (ahogy bizonyosakat kell is), akkor nekem túl töményen eritrit, bizonyos értelemben mar, mint a túl sós étel, nem tudom leírni jobban. Xilittel keverve finomabb és nincs ilyen.

A cukrot ki nem állhatom, ízre is finomabb a xilit és a cukor engem enervál s persze egészség szempontjából is rosszabb. Egyesek szerint a cukor az ász, a többi csak önmagunkra kényszerített dolog, de ez nincs mindenkinél így. Az én családomban bizonyosan nem, mi sokkal jobban kedveljük a cukoralkoholokat, minden szempontból (a cukornak max. az árát lehetne szeretni).

2018. júl. 2. 15:42
 9/9 anonim ***** válasza:

Negyedannyi=ugyanannyi édesítőt használok, teljesen meg vagyok elégedve vele. Cukorbeteg édesanyámnak sütök vele sütit, főzök pl paradicsomlevest, keverek krémtúrót.

Annyira megszerettük, hogy az egész család ezt fogyasztja

2018. júl. 3. 12:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!