Kezdőoldal » Állatok » Halak, akvarisztika » Pár kérdés az akváriumról?

Pár kérdés az akváriumról?

Figyelt kérdés
Sziasztok ma vettem egy 125 literes akváriumot pontosabban Juwel Rio 125 öst,és lenne pár kérdésem. Szóval elsőként az, hogy kérdeztem milyen sűrűn kell cserélni a vizet arra azt a választ kaptam hogy fél évente bőven elég de néha néha egy kevés vizet kell cserélni. Szóval milyen időközönként érdemes néha néha kevés vizet cserélni? A másik kérdés az, hogy most felöntöttem vízzel kaviccsal illetve berendeztem és mondták hogy első 3 nap ne vegyek bele halakat hanem futassam a szűrőjét illetve tegyek bele klór elleni szert. Szóval itt az lenne a kérdésem hogy a vízmelegítőt vagy minek hívják és a led izzókat ilyenkor is kell működtetnem vagy elég csak a tisztítót? És még a tisztításról annyit hogy a szivacsokat milyen gyakran kell tisztini illetve lehet e tisztitani vagy cserélni kell benne? Egyenlőre ennyi nagyon szépen köszönöm mindenkinek a segítségért!!!
2018. júl. 31. 21:05
1 2 3 4
 31/34 Skid05 ***** válasza:

Visszatérve pár szóra a fényre. A ledeknél a lumen (lm, fényáram) többet mond minden wattnál, ezek kb 1600 lumenes csövek, a kettő erejét egyesítve lenne egy 26 lm/l fényáramod, hasznos (értsd vízminőséget javító = szűrést támogató = intenzív nitrátfogyasztó) növényzetről kb 25-től már lehet álmodozni.

És még ez sem minden, az színösszetétel (kelvin, színhőm) sem mindegy, ebben a duóban aránytalanul magas a kék spektrum (ennek okát nem látom), egy ennyire magas energia tartományba eltolt spektrum pláne egy kezdő számára, nettó algakockázat.

Ehhez jön még a hossza, ami csak 59 cm, 20al kevesebb, mint kéne (gondolom a tetőkialakítás miatt), de ez a legkevesebb.

No meg az ára, merthogy feladatából eredően nem lesz olyan élettartamú, mint egy nappalit világító led, a növények „látják” a fényforrás romlását, amit te nem, ez kb 1 év után jelentkezni szokott. Cserélhető. És ha ehhez viszonyítod az árát alább…

[link]

Összegezve: messze nem a legrosszabb szett, de megint bölcsebb/olcsóbb lett volna előbb kérdezni.

2018. júl. 31. 23:43
 32/34 A kérdező kommentje:

Utolsó: Köszi ez is hasznos infó volt! Ahogy látom akkor a fényre is sok odafigyelést kell szánni és a csere se lesz majd olcsó mulatság. Esetleg még ha lehetne egy utolsó kérésem az az lenne hogy milyen növényeket ajánlanátok ezekhez a fényviszonyokhoz úgy hogy az algásodás se legyen túl nagy? [link] Itt nem találtam fényre utaló információkat a növények ültetéséhez

Köszönöm

2018. aug. 1. 00:02
 33/34 anonim ***** válasza:

[link]

itt irja, hogy fenymennyiseg: ...

2018. aug. 1. 01:36
 34/34 anonim ***** válasza:

[link]

itt bocsi.

2018. aug. 1. 01:37
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!