Pár kérdés az akváriumról?
A világítás klasszikusan szettesen gyenge.
Bizonyos szempontból nem olyan rossz. Erősen leszűkíti a lehetőségeidet, mert leginkább csak árnyéktűrőekkel próbálkozhatsz, de ez van.
Nem kezdem el sorolni, miért ne cseréld le a világítást. Alapból úgy kezdődik, hogy le se tudod cserélni.
Ha esetleg nagyobb fényerőt igénylő növényeket akarsz, -ne akarj- akkor érdemesebb visszavinni az egész akváriumot, és levásárolni megfelelő technikára, mert ez így ablakon kidobott pénz.
Még a világításra tudnék mondva csinált okokat gyártani, mert az minél intenzívebb, annál hamarabb lesz alga , ammónia jelenlétében. kezdőknek talán könnyebb így, bár gyorsan hozzáteszem azt is, hogy sok szettnél olyan gyenge a fény, hogy egy kis "növény konkurenciát" se lehet alatta tartani, márpedig hosszútávon nyilván ez lenne az alga ellen a legegészségesebb fegyver.
A szűrő mindnél botrányos.
A boltban eladók dolgoznak, nem akvaristák.
Az eladóknak maximum azt tanítják meg, hogy adjanak magabiztos válaszokat, anélkül, hogy értenének hozzá. Ez egy igen összetett hobbi. Nem kevés idő megtanulni. Ahogy mondani szokás, az az eladó a múlt héten még lehet, hogy a teszkóban melózott.
Ami az 1000-es vízpumpát illeti, sajnálom, de nem tudom azt mondani, hogy tuti jó lesz. Jól hangzik az 1000 l/h, csak ez egy üresjárati névleges érték.
Ezt sokminden befolyásolhatja, hogy a valóságban, beért szűrővel mit is tud.
Az 1000 l/h-s mindössze 8 watt. Az 1500-as 21! Amit linkeltem, atman belső, 1200 l/h, 25 watt!
Sok múlik a konstrukción, tudom, meg hogy kisebb fogyasztás mellett is lehet nagyobb vízhozam, mert már nagyon 21. század van, stb, de csodák nincsenek. A teljesítményhez erő kell.
Ráadásul a juweles szűrő szív alul, felül... van előnye, hátránya.
Őszintén szólva én betenném azt az atmant a gyári mellé.Teszel elé valami faágat, nem olyan feltűnő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!