Kezdőoldal » Állatok » Halak, akvarisztika » Pár kérdés az akváriumról?

Pár kérdés az akváriumról?

Figyelt kérdés
Sziasztok ma vettem egy 125 literes akváriumot pontosabban Juwel Rio 125 öst,és lenne pár kérdésem. Szóval elsőként az, hogy kérdeztem milyen sűrűn kell cserélni a vizet arra azt a választ kaptam hogy fél évente bőven elég de néha néha egy kevés vizet kell cserélni. Szóval milyen időközönként érdemes néha néha kevés vizet cserélni? A másik kérdés az, hogy most felöntöttem vízzel kaviccsal illetve berendeztem és mondták hogy első 3 nap ne vegyek bele halakat hanem futassam a szűrőjét illetve tegyek bele klór elleni szert. Szóval itt az lenne a kérdésem hogy a vízmelegítőt vagy minek hívják és a led izzókat ilyenkor is kell működtetnem vagy elég csak a tisztítót? És még a tisztításról annyit hogy a szivacsokat milyen gyakran kell tisztini illetve lehet e tisztitani vagy cserélni kell benne? Egyenlőre ennyi nagyon szépen köszönöm mindenkinek a segítségért!!!
2018. júl. 31. 21:05
1 2 3 4
 21/34 A kérdező kommentje:
Köszi a növényesre is a választ, arról csak annyi hogy egy 14W LED DAY (9000Kelvin/590mm) és egy 14W LED NATURE(6500Kelvin/590mm) Nemtudom hogy erősnek e számít vagy abból is kéne más ha már úgyis rendelek.
2018. júl. 31. 22:10
 22/34 anonim ***** válasza:

A világítás klasszikusan szettesen gyenge.

Bizonyos szempontból nem olyan rossz. Erősen leszűkíti a lehetőségeidet, mert leginkább csak árnyéktűrőekkel próbálkozhatsz, de ez van.

Nem kezdem el sorolni, miért ne cseréld le a világítást. Alapból úgy kezdődik, hogy le se tudod cserélni.

Ha esetleg nagyobb fényerőt igénylő növényeket akarsz, -ne akarj- akkor érdemesebb visszavinni az egész akváriumot, és levásárolni megfelelő technikára, mert ez így ablakon kidobott pénz.

2018. júl. 31. 22:21
 23/34 A kérdező kommentje:
Mondjuk nem is értem miért csinálják direkt ilyen hülyén a szetteket talán pont olyan hülyék miatt mint én hogy megvegyék drágán a szart de legalább tanultam belőle. Köszi
2018. júl. 31. 22:23
 24/34 anonim ***** válasza:
...na igen... a linkelt akvaguru első fejezet, első cikk: Mielőtt bármit megvennél. Hát elég gyorsan megérkeztünk a szokásos problémákhoz.
2018. júl. 31. 22:23
 25/34 anonim ***** válasza:

Még a világításra tudnék mondva csinált okokat gyártani, mert az minél intenzívebb, annál hamarabb lesz alga , ammónia jelenlétében. kezdőknek talán könnyebb így, bár gyorsan hozzáteszem azt is, hogy sok szettnél olyan gyenge a fény, hogy egy kis "növény konkurenciát" se lehet alatta tartani, márpedig hosszútávon nyilván ez lenne az alga ellen a legegészségesebb fegyver.

A szűrő mindnél botrányos.

2018. júl. 31. 22:26
 26/34 anonim ***** válasza:
a 125ösbe az M kategóriás filterbe nem fér bele az 1500as, csak az 1000-res motor. Épp most vettem. és a dobozon rajta van. 1000-res bele fér. de nem szabvány, 1500-as nem.
2018. júl. 31. 22:32
 27/34 A kérdező kommentje:
És az 1000 es nemlenne elég ugye? De egyébként visszagondolva nem értem miért nem az eladó mondta el ezeket a infókat mert ott is lehetett volna "összerakott" akváriumot venni de gondolom így egyszerűbb volt neki is pedig ő még fizetve is van érte. Te pedig "csak úgy" segítesz amit nagyon is értékelek illetve jó látni hogy vannak még normális emberek itt!:)
2018. júl. 31. 22:37
 28/34 A kérdező kommentje:
Természetesen összes válaszodra ment a Zöld Kéz!
2018. júl. 31. 22:38
 29/34 anonim ***** válasza:

A boltban eladók dolgoznak, nem akvaristák.

Az eladóknak maximum azt tanítják meg, hogy adjanak magabiztos válaszokat, anélkül, hogy értenének hozzá. Ez egy igen összetett hobbi. Nem kevés idő megtanulni. Ahogy mondani szokás, az az eladó a múlt héten még lehet, hogy a teszkóban melózott.

Ami az 1000-es vízpumpát illeti, sajnálom, de nem tudom azt mondani, hogy tuti jó lesz. Jól hangzik az 1000 l/h, csak ez egy üresjárati névleges érték.

Ezt sokminden befolyásolhatja, hogy a valóságban, beért szűrővel mit is tud.

Az 1000 l/h-s mindössze 8 watt. Az 1500-as 21! Amit linkeltem, atman belső, 1200 l/h, 25 watt!

Sok múlik a konstrukción, tudom, meg hogy kisebb fogyasztás mellett is lehet nagyobb vízhozam, mert már nagyon 21. század van, stb, de csodák nincsenek. A teljesítményhez erő kell.

Ráadásul a juweles szűrő szív alul, felül... van előnye, hátránya.

Őszintén szólva én betenném azt az atmant a gyári mellé.Teszel elé valami faágat, nem olyan feltűnő.

2018. júl. 31. 22:59
 30/34 A kérdező kommentje:
Akkor lesz az Atman, megis rendelem. Köszönöm szépen a segítséget, hogy időt szántál rám!
2018. júl. 31. 23:05
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!