Mit szóltok az alábbiakban részletezett akváriumról?
Kiskorom óta volt akváriumom és nemrégiben újra indítottunk egyet a párommal. A jó pap holtig tanul alapon kérnék véleményt, tanácsot tőlem tapasztaltabbaktól.
Akvárium: 200 liter (100x40x50 - hossz, szélesség, magasság). 10mm üveg, front-back oldal merevítéssel.
Világítás: 2x30W 6500 fénycső (napfény).
Talaj: koptatott apró, zúzott bazalt, gyongykavics 7-5 cm vastagon.
Dekor: 2 szőlőtőke, 3D sziklaháttér, szikla utánzat bujkálók.
Fűtő: Bioplast 200 sensotherm
Szűrők: belső: Eheim 2012 200 (szivacs és perlon töltet); külső: Eheim 2215 (kerámia gyűrűk, szivacs, siporax, szivacs, perlon)
Ammónia, ammónium nincs, ph:6,8, nK°: 16
Világítás: időzítővel napi 8-10 óra.
Növénytáp: Profito, EasyCarbo, halak :)
Halak:
- 3 db kék vitorlás
- 2 db márvány vitorlás
- 6 db panda harcsa
- 2 db Sepregető garnéla
- 8 db üveglazac
- 8 db Neon
Növények:
- 4 tő Anubias
- 1 tő Bacopa
- mohák
- 1 tő Alterhanthera
- 2 tő (aminek hirtelen nem kit eszembe a neve)
- átokhínár
Nagyjából ennyi.
Erre én is kíváncsi vagyok más jobban hozzáértő véleményére.
Viszont a világításhoz annyit tennék hozzá, hogy úgy állítsd be az időtartamot, hogy a növények szükségletét figyelembe veszed.
Ha túl kevés ideig világítasz (a 8 óra serintem kevés lenne) és ha túl sokáig, akkor is algásodás indul meg. Illetve az intenzitás attól is függhet, hogy milyen erősségű fényt használsz.
Tudom, hogy elvileg kajának nézhetik a vitik, de bízom benne, hogy nem lesz baj, ha mégis, akkor lesz egy másik akva is :D.
Egyébként bőven vannak bujkálós részek, illetve ezek a vitik inkább az apró talajfedésre szánt növényeket ették meg, biztos vegánok :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!