Kezdőoldal » Állatok » Halak, akvarisztika » Milyen akváriumot érdemes...

Milyen akváriumot érdemes vásárolnom szerintetek?

Figyelt kérdés
Sose volt akváriumom, de szeretnék belevágni, viszont sok tudásom nincs a témában. Amit tudok, hogy van egy 60x30-as szekrényem, arra tenném rá, tehát 72 literes akváriumban gondolkodok. Sziámi harcoshalat (2-3 db), algaevő harcsát (2db) és pár neonhalat szeretnék. Szettet vegyek vagy inkább magam válogassam össze (nem értek hozzá) illetve elég ez a méret ennyi halnak? Milyen gyakran kellene cserélnem a vizet és mennyit? Milyen aljzatra lenne szükségem?

2018. jún. 29. 13:46
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
62%

A szetteket pedig felejtsd el, ami működőképes az rohadt drága, pl Ferplast.

Üveget bárhol, lámpát tudsz neten ahhoz hülye vagyok majd ajánlanak, de 2x18 w t8 közepes igényű növényekhez elég.

Talajnak homok, sóder.

Szűrő:

[link]

Pikáns:

[link]

Vagy

[link]

Növényeknek: crytocoryne, microsum, valisneria

Heti 30% vízcsere.

2018. jún. 29. 18:24
 12/19 anonim ***** válasza:
42%
Pikáns= pilács
2018. jún. 29. 18:25
 13/19 anonim ***** válasza:

Nem hinném hogy 20-30 után ennyire nem értenéd a dolgokat.

Viszont semmit se tudsz az akvarisztikáról, ez szembetűnő, úgyhogy először az alapokat sajátítsd el (vízcsere, biológiai körforgás, szűrés, növények, vízminőség stb.) és csak utána kezdj el halakban gondolkozni. Sajnos mindenki elkezd halakat nézni össze vissza ami tetszik, és a vége állatkínzás lesz, ha nem is szánt szándékkal.

Erre az [link] a legjobb (már írták előttem de ha linkelem talán már oda is nézel), itt szinte minden alapot el tudsz sajátítani ami kell.

2018. jún. 29. 18:26
 14/19 anonim ***** válasza:
Lehet valamivel drágább mint a szett, de abban költeni kell a világításra, szűrésre, a végén mire használható lesz a szett többe lesz mint ha az elején működőképes akváriumot összeraksz.
2018. jún. 29. 18:27
 15/19 anonim ***** válasza:

Ja olvass sokat , ezt is

[link]

(Első link)

2018. jún. 29. 18:29
 16/19 A kérdező kommentje:

Köszön az értelmes válaszokat, a támadó jellegű hozzáoszlásokhoz pedig csak annyit, hogy 10 honlap 10 különböző információt ír le:

Betta: Hőmérséklet: 24-28 °C

Halnépesség: 75 literre 1 hím és 3-4 nőstény

Neon: Hőmérséklet: 20-24°C

Tehát olvasás és paraszti logika lévén (Mivel ahogy írtam sose volt akváriumom) 24 fokos vízben ellennének egymás mellett.

A vízcserét azért kérdeztem, mert lassan már minden lehetőséget olvastam nyilván más más fórumokon.

A szettről pedig mindenhol azt írják, hogy rossz, de reméltem ha felvázolom a tervemet akkor kapok némi tanácsot, hogy mégis mit érdemes megvenni és mit nem. (Nyilván mindenki a saját márkáját dicséri...)

2018. jún. 29. 18:39
 17/19 Skid05 ***** válasza:

Igyekezz annyira érteni hozzá, hogy ne szettben kelljen gondolkodnod. Később megbánod. A mesterséges rendszer fenntartásának két ALAPVETŐ pillére, a szűrés és a világítás egy kupac trágyát szokott érni, van amelyiknél kisebb van ahol nagyobb kupacot, de azt. Konfigurálható alternatíva viszont jobban hangzik emitt:

[link]

Ami a tervet illeti: a betta és a szimpla neonhal hőfok igénye rendkívül távol vannak, szélsőértéken meg ne akard őket tartani. A bettáknál jószerivel minden egyed más-más egyéniség, vannak a nőstények között is vérmes jószágok, nem pakolnék hármat össze egy 72esbe. Itt tenném hozzá, hogy a Betta splendens nem egy könnyen társítható faj (hőfok, áramlás, habitus). A neonok számára a kiúszótér esetén 80-as hossz a belépő, illetve rajhal, „párat” tartani felelőtlenség lenne. Algaevőn ancistrust érthetsz, számukra szintén kicsi a medence, főleg egy párnak. Törpe páncélosok speciel elvannak a bettával, esetleg platti, guppi, nanohalak az elérhetőbbek közül, egy faj alulra egy fölülre, ez a méret ennyit bír.

2018. jún. 29. 18:48
 18/19 anonim ***** válasza:
Az ilyen határértékes tartással az a baj, hogy olyan mintha kicsit mindig fáznál, a másiknak meg kicsit mindig melege lenne. A betta húzná 24 fokon a rövidebbet hosszú távon, hiába írják diszhal.infon ezt, ez hideg neki. Én 26 foknál nem tartanám hidegebb helyen, az viszont már meleg a neonnak. Persze, ez már a tapasztalat meg sok ember véleménye, de erre sose alapozz hogy úgy akarsz halfajokat együtt tartani hogy a határértéken vannak az igényeik.
2018. jún. 29. 18:59
 19/19 anonim ***** válasza:
A betta már 26 fokon is határozottan fázik!
2018. jún. 29. 19:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!