Milyen az amikor egy akvárium alatt összeroppan a bútor? Járt már valaki így, vagy ismertek olyat akinek nem bírta?
Nekem az irodában egy sima bútorlapból készült iratszekrényen volt az 54 literes akvárium.
Pontosabban kettőn, a kettő szekrény találkozásánál. Ezért, hogy mindkét szekrény egyenletesen vegye fel a terhelést és a két szekrény különböző mozgása se legyen gond, vettem az obiban egy 60x30-as polclapot, mivel pont ekkora volt az akvárium. Erre tettem a hablemezt és úgy az aksit. körbe lett ragasztva öntapadós tapétával és kész.
Jónéhány évig bírta gond nélkül annak ellenére, hogy nagyforgalmú iroda és állandóan jönnek mennek az emberek, könyökölnek a szekrvényen, meg-meg lökik stb.
Aztán át lett rendezve a hely és átkerült az akvárium egy 80 centis szekrényre, középre. Ott kb 2 évig volt szintén gond nélkül. Talán még ma is ott van.
Itthon a 160 literes akksit egy varrógép állványra tettem. 2 db 100x40-es polcot tettem az állványra és arra a hablemez, akksi. kiválóan működött.
Köszönöm a segítséget és a megnyugtatásokat!
Hogy őszinte legyek tegnap este fél kilenckor már barkácsoltam a garázsban, hogy középen a bútor közepénél "abbamaradó" középső bútorlapot alulról alátámasszam és megmerevítsem, csak hogy nyugodt legyen a lelki világom. :D Emlékszek mennyit idegeskedtem a 200+-os akváriumnál, de nem gondoltam hogy ennyire bennem maradt a para hogy egy ilyen kicsi akvárium esetén is tudok majd így aggódni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!