Mit tegyek, ez természetes?
Van egy száz literes akváriumom, egy viszonylag magas kis szekrényen. Kb. három hónapja van meg. A szekrény 72 cm széles, az akvárium 74, ezt úgy küszöböltük ki, hogy a szekrény tetejére keresztbe tettük egy préselt bútorlapot ami mindkét oldalon jóval túllógja a bútort, így eloszlatja a súlyt és el is fért az akvárium. A szekrény két ajtós, egyik oldalon teljes ajtó a másikon alul kis ajtó felette három fiók, így a szekrény felső felében van középen egy függőleges lap, de ez nem megy le a bútor aljáig, csak a közepéig, de így is támaszt valamennyit.
Így utólag belegondolva nem a legoptimálisabb maga a bútor de most nincs nagyon lehetőség újra. Ma észrevettem, hogy mintha egy kis vetemedés lenne a felső lapon, kb 3 mm-t van lejjebb a bútorlap közepe mint a széle. Az ajtó és a lap közötti távolságból tűnt fel.
A kérdésem hogy ez természetes hogy ennyit hajlik azért ez a kb 120 kg alatt, vagy ez már a rendellenes meghajlásnak számít és cserélni kell másik bútorra? Sajnos akvárium állványt nem tudok venni hozzá mert elég furcsa méretei vannak, 74x29 cm. Kérlek segítsetek, hogy ez nem nagy gond-e, vagy hogy lehet ráerősíteni esetleg asztalos nélkül?
Fényképezd le nyitott ajtókkal, és tedd fel ide a képet egy feltöltőprogrammal.
Le kell vezetni a súlyt nem csak a szekrény aljáig, hanem a földig.
A mai nap sokat tanakodtunk a családdal, és arra jutottunk, hogy az lesz a legjobb megoldás ha új bútorra kerül. Nagyon körülményes lenne a bútor megerősítése, így rajta hagyni pedig nem merem.
Még tavaly vettünk egy szekrénysort, annak van egy tv állványa, amivel már rég szemeztünk, most is kb egy 60-70 kg-s tv van rajta és négy keréken áll a bútor.
Négy függőleges alátámasztási pont van, így elég stabil.
Vannak gyári bútorlábaink, ebből raknék 2-2-őt minden függőleges lap alá, és kettőt a bútor közepére is, így 10 lábon állna, szerintem egész jól eloszlatná a súlyokat. A kerekek persze lekerülnének róla.
18 mm bútorlapból van, szerintem elég hasonló a kinézete a gyári akváriumállványokhoz is, mi a véleményetek róla?
Állítható lábból elég a 4 sarkára a függőleges lap alá, plusz a közepén a 2 lap alá 1-1 vagy max 2-2, de 1-1 is elég.
6 láb is elég, ha a +2 "mélységben" középre kerül. Nekem is ilyesmi rengeteget számít. De 8 is lehet.
10 túlzás. Meg fölösleges is.
Meg 10-et egymáshoz beállítani se egyszerű, be is kell nyúlni, hozzá kell férni a szintezésnél!
Mert ott kell beszintezni, ahol véglegesen lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!