Ez a komód elbírná a 200 literes akváriumot?
Egy "használható" bútorra szeretném tenni majd az új akváriumom mert kicsi a szoba, máshova az új bútor nem kerülhetne. Az akvárium 100x40x50 cm, 200 liter.
A következő bútor lenne az:
[link] (belső nézet)
Tehát négy függőleges lapja van, a mérete 130x40x93 tehát az akvárium mélységben rá feküdne, csak szélességében nem, viszont tartaná a két belső fal. Nem lábakon áll, hanem van egyfajta "körbe keret" lába, ami szerintem jobb, mert mindenhol tartja a bútort. A lapok úgy rémlik 18 mm-esek, de lehet vastagabbak. Az eladó a bútorboltban ezt ajánlotta legerősebbnek erre a célra, úgy mentünk be hogy mindenképp olyat szeretnénk ami elbírná ezt a súlyt, de mondta, hogy megérdeklődi a gyártónál is. A gyártó azt monda hogy elviekben elbírja, de garanciát nem vállal rá.
Szerintem egy 200 literes max 250 kg-s akváriumot azért egy ekkora bútornak el kell bírnia, szerintem plusz merevítést se nagyon kellene beletenni. Azt javasolták még maximum hogy a falhoz lehetne fúrni.
Mi a véleményetek róla? Nagyon remélem hogy elbírja és köszönöm mindenkinek a segítségét aki ír.
Ebből sajnos nem lehet tudni.
Képről ítélve pont ugyanúgy összeszakadhat mint a szar, mint ahogy akár ki is bírhatja.
Nem lehet tudni, hogy a belső 2 függőleges elem milyen vastag, milyen erős, hogy van összerakva az egész... lehet hogy 4 mm-es csapok vannak beütve a kitudja milyen minőségű bútorlapba, és kész.
Ha láttad élőben, akkor nálad többet senki nem tud róla.
A körbe keret egyébként nem föltétlenül jó, mert egyrészt pont középen hagyja összeroskadni az egészet, másrészt tökéletesen vízszintes, egyenletes talaj kell hozzá, hogy felfeküdjön, ellenkező esetben kevesebb helyen ér a földhöz, mint ha lábakon állna.
Ja, és tökmindegy mit teszel a tetejére, attól a lefelé irányuló erő nem lesz kevesebb.
Minden esetre így szimplán én 100% hogy nem tennék rá ekkora akváriumot. Nem azért, mert 2 másodperc alatt összeroskad, hanem mert a bútorlap rosszul tűri az alátámasztatlan tartós terhelést hosszú távon.
Lassacskán eldeformálódik, aztán egyszer csak megadja magát.
A belső 2 függőleges tartóelem alá, azzal egy vonalba precízen kimért 2 élére állított bútorlap csíkot, vagy bármilyen lábat.
Úgy, hogy ne csak körbe legyen láb, hanem középen is 2.
Az a lényeg!
Lóf-t se ér a függőleges "merevítés" ha fityeg a levegőben.
Ma ismét bent voltam a boltban, még egyszer átnéztem a bútort. Hátul ahol gyanítottam vékony fél centinél is kevesebb pozdorja volt a hátulja, viszont pont úgy volt berakva, hogy lehetőségem van szabatni egy hátelemet neki, amit a felső lap alá tudnak becsavarozni, így az is ugyanúgy tartja a fedlapot mint a másik három oldal.
Igen körben ilyen "szoknya" lába van, most már hátulról is az lesz (eddig ugye hátul nem volt) és kértem a két középső függőleges lap alá is keresztbe talpat. Elvileg így már stabil kell legyen. A fedlapot is külön megnéztem, az 20 mm, ahogy a két középső belső lap is 20 mm, a többi 18. Így szerintem elég plusz lap nélkül is a fedlap.
Padlószőnyegre fog kerülni, így az is valamennyire stabilizálja, ha nem lesz elég stabil esetleg akkor valamilyen módon megoldom, talán az alá is polifoamot tennék.
Az még a kérdésem, hogy ekkora akvárium alá milyen vastag polifoamot rakjak? Egy ilyen fog járni hozzá, nem tudom ez hány mm-es [link] azt pedig még nem tudom hogy nálunk hol árulnak polifoamot, viszont van itthon azt hiszem vagy 1 vagy 2 cm vastag hungarocell táblákból több is, arra gondoltam hogy hungarocell, polifoam és arra az akvárium, az talán minden egyenlőtlenséget kiküszöböl már.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!