Milyen az amikor egy akvárium alatt összeroppan a bútor? Járt már valaki így, vagy ismertek olyat akinek nem bírta?
Inkább a lábak szoktak eltörni, amennyiben lába van a bútornak. Ezért jobbak azok, amelyeknek nem lába van, hanem teljes vagy nagyobb felülettel érintkezik a talajjal. Ismerősöm így csinálta meg, miután a lábak nem bírták.
Nekem 800literes akváriumom van, 12-es üvegből, ami úgy mindennel együtt (homok, víz, stb.) úgy 1tonna körül van. Ekkora súlyt már nem mernék bútorra rakni. Nekem 40x40 és 40x50-es zártszelvényből van, gyakorlatilag egy téglatest, ami az "élei" mentén és keresztben 2 merevítővel is érintkezik a talajjal.
Hát igen, egy ilyen gigászi akváriumnak már jó erős tartás kell. Emlékszek amikor én a 200 literesemhez vadásztam bútort mert nem találtam megfelelőnek a gyárit, már össze vissza erősítettem egy komódot ami így végül is jól bevált, de azért kicsit aggódtam mert ilyen méretnél már ajánlották nekem is a zártszelvényes megoldást.
Kicsit dilemmában vagyok most, mert van egy kis szekrényem, "szoknyásan" megy körbe le a földig az éle tehát nem lábakon áll, viszont hátul csak vékony furnér lemez van és az nem megy le a földig. Van rajta egy kis garnélás akvárium és most megesett a szívem egy nagyobb bettás akváriumért, de nem tudom mit bírhat, más helyem meg nincs.
Tesómnak volt olyan, hogy az Ikea-s komódja behajlott középen, mert ott nem volt lába, de nem dőlt össze. Rövidebb volt a 120 literes akvárium, mint a komód, így nagyon a közepét nyomta.
Személy szerint én nem vagyok híve annak, hogy láb nálküli bútor legyen az akvárium alatt, mert szerintem fontosak az állítható lábak, hogy be tudjuk szintezni a bútort. 3 akváriumbútort is építettem, és ezek alá lehet kapni igen masszív állítható lábakat. a mostani 243 literes alatt is 6 darab befúrt láb van. ilyen:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!