Szerintetek jó lenne így megépíteni ezt a 625 literes
akvariumot?
Figyelt kérdés
Sziasztok , egy eleg nagy projekten agyalok, mégpedig egy 625 literes Diszkoszos akvárium megcsinalasan! Az akvariumot 130 centi hosszúságúra szeretnem, 80 centi magasra es 60 centi szélesre. Ugy olvastam hogy a 12 mm vastagságú üveg elég ehhez. Közepén lenne merevites felül 2 pontban, lent az akvárium aljában is lenne 3 merevites.
Véleményetek szerint ez igy biztonságos lenne ? Szívesen meghallgatok tanácsokat.
2018. jan. 25. 20:22
1/8 patterson válasza:
házilag akarod megcsinálni ??? felfogtad hogy milyen súlyú lesz ? és hogy ott kell összerakni,ahová kerül ? és milyen állvány bírná el beüzemelve ? ekkora akva 10-12 mázsa súlyú,gondolkodj el ezeken...
2018. jan. 29. 20:30
2/8 A kérdező kommentje:
Ezekkel mind tisztában vagyok.
2018. jan. 29. 22:48
3/8 anonim válasza:
Patterson bolond. Nagyobb alapterületű nem ártana nekik. Egy 180*60*60 as akváriumot jobban kihasználnak. és ahhoz 10 es üveg is elég. Ha nem csináltal még akváriumot ne ekkoraval kezd, ha szetdurran a kar sokkal több lesz mintha szakemberrel megcsináltatod. 1 tonnát meg őszén elbír akár de akár zártszellveny állvány.
2018. febr. 5. 07:25
4/8 anonim válasza:
Akkor rakják ott össze ahol lesz ha nem fér be az ajtón...
2018. febr. 5. 07:26
5/8 Lassmich Ruhe válasza:
Elég is lehet a 60 mély, a 80 as magasság meg egy kicsit tényleg túlzásnak tűnik, de hát ilyen esetekben úgyis az a kérdés hogy Neked mi a fejlövésed, mi a vágyad, amit megálmodtál? A diszkoszok szeretik, igénylik is a nagy teret, ez tény :-) Kb hány db halat tervezel bele?
Nem az állvány a problémás, hanem hogy mire terheled. (panelházban laksz emeleten, vagy kertesben?)
A 12 mm-es üveg az általad leírt merevítésekkel papírforma szerint már épp szerint elég, de ha nincs gyakorlatod akvárium ragasztásában akkor inkább vonj be egy szakembert szerintem.
2018. febr. 5. 09:46
6/8 A kérdező kommentje:
Nincsenek még konkrét terveim :) Kertesben lakom :) Én szívesen megcsinálom magamnak mert sajnos a legtöbb szakember kétszeres háromszoros áron dolgozik :/ De nem leszek rest utana olvasni es tanácsot kérni :)
2018. febr. 6. 17:32
7/8 anonim válasza:
Ne a plázába csináltasd. Herman Henrik, Noé Gábor. Ha Dunántúlon vagy Pesten laksz, de tudok embert Debrecenben is. Ezek szállítanak is üzemanyag áron. 500 liter víz nagy kárt tud okozni.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!