Kezdőoldal » Állatok » Halak, akvarisztika » Nagyon nehéz lenne megépíteni/...

Nagyon nehéz lenne megépíteni/megépíttetni egy 100x100x80 as akváriumot?

Figyelt kérdés

Nos a történet a következő! Most építkeztünk a feleségemmel és mind a ketten nagyon szeretjük az akváriumokat! A ház már majdnem kész van de azért van híja és beszéltük, hogy a nappali közepére be kéne rakni egy 100x100x80 as vagy 150x150x100 as akváriumot! Gondolom, hogy nem könnyű egy ekkora akváriumnak az összehozása valamint, hogy ha csináltatnánk egy ekkora akváriumot akkor valószínű, hogy a nappaliba is raknák össze(?).

Az akváriumot úgy szeretnénk, hogy növények, mohák, különböző fák lennének benne néhány sziklával! Én amondó vagyok, hogy nagyon nagyon sok rajhalat illetve rákot és csigát raknék bele! A párom meg pont az ellenkezője, hogy nagyobb halakból kevesebbet!

Valamint a másik fontos tényező az lenne, hogy kompletten 2millió forintunk lenne rá! Ez a plafon! Kijönne ennyiből az egész?

Félreértés elkerülése végett leszögezném azt, hogy nem felvágni vagy dicsekedni akarok és nem szeretném a sok negatív hozzászólást sem! Évek óta gyűjtünk és beszéljük a nagy akváriumot valamint nem kevés hitelből valósult meg a ház. A segítségeteket előre is köszönöm!

2016. okt. 3. 09:48
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
Az első takarításnál rá fogsz jönni mekkora hülyeség volt egy ilyen méretű akvárium. Nem érsz le az aljára, nem éred át a kezeddel. Stb
2016. okt. 3. 10:02
 2/14 anonim ***** válasza:
rák nem kompatibilis a halakkal , mert megeszi őket, a garnélát meg a halak eszik meg. ennyi pénzből egy 250x100x70 magas akvát csináltatnék. vagy 300x100x70 magast. csak nagyon nagy hal esetén van szükség 100 cm magasra építeni. pl arowana
2016. okt. 3. 10:20
 3/14 elwera ***** válasza:

igen ha túl magas maximum bottal érsz le az aljára, veszel pl egy korallfogó csipeszt, meg egy hálót, és egy bot végére rákötözöl egy szivacsot, meg akár egy nyeles algakaparót is lehet venni. Ezekkel az eszközökkel le tudsz nyúlni az aljáig.

Nekem az egyik akváriumom 61cm magas, abba még be tudok nyúlni, 70-esbe már szerintem nem érne le a kezem, de mérd meg milyen hosszú a kezed hónaljból. Mondjuk nem nagyon szoktam pakolászni az alján, egyszer berendeztem azóta úgy van ahogy.

Kavics kiszedésnél lehet kellemetlen ha túl magas, de ha elég apró kavicsot raksz az aljára, azt le tudod szívni csővel, nem kell lapátolgatni.

Növény ültetésnél is kellemetlen ha túl magas, de attól függ milyen növényt raksz bele. Pl anubiast ráköthetsz egy kőre damillal, bedobod és kész. Kivehető lesz. Nem kell mindenképp elültetni a növényeket. Sok növény kavicsba úgysem feltétlenül érzi jól magát.

Tehát meg lehet csinálni a mélyet is, csak macerásabb utána gondozni ha bele akarsz nyúlkálni sűrűn.

2016. okt. 3. 11:48
 4/14 elwera ***** válasza:
Nem kell hozzá 1 millió sem. Hacsaknem márványból faragtatod ki az állványt alá.
2016. okt. 3. 11:50
 5/14 anonim ***** válasza:
na ha nekem 2 millióm lenne :D,nem ekkorát csinálnék,az üveg ára se nagy valami,nm-e kb 12-16000ft,szóval olcsón kijöhetsz a dologból,aljára sóder,megint olcsó,pár növény meg szerintem is kevés nagy hal,csak egy jó alap kell az egésznek,vagy tégla,ytong...a vas az olyan uncsi már,csak deszkázni lehet,a szekrényes akváriumok meg szerintem kimennek a divatból vagy legalább is nem néz ki olyan jó mint egy téglafalon pihenő nagy akvárium,a lényeg ,nem kell 2 millió
2016. okt. 4. 16:26
 6/14 bamboochatheone ***** válasza:

Én ilyet csinálnék. https://www.youtube.com/watch?v=wZDexLMZFrU

Gyönyörű!!!!

2016. okt. 4. 19:51
 7/14 anonim ***** válasza:
ha meggondolja és tengerit akar még kevés is lehet :P
2016. okt. 4. 22:22
 8/14 elwera ***** válasza:

Én olyat csinálnék inkább amin gyenge led lámpák vannak és alacsony fényigényű növények.

[link]

Ezzel nem kell foglalkozni, nem kell kertészkedni benne, mert olyan lassan nő az anubias. Elég csak etetni a halakat. A villanyszámla se lenne sok.

2016. okt. 5. 05:37
 9/14 anonim ***** válasza:
hát ja,meg 1-2 nagyobb hal és kész,nagyon szép tud lenni ez is,nem kell mindig telerakni apró halakkal
2016. okt. 5. 13:26
 10/14 anonim ***** válasza:
nem kell mindig telerakni apró hallal, de azért engedjük már meg neki ,h ő döntse azt el :DDDDD
2016. okt. 5. 14:45
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!