Kezdőoldal » Állatok » Halak, akvarisztika » Hogyan lehet legolcsóbban...

Hogyan lehet legolcsóbban megépíteni egy 2000-2500 literes akváriumot? Milyen szűrővel üzemeltetnéd?

Figyelt kérdés
Akarok építeni egy 2500 vagy 3000 literes afrikai sügéres akváriumot, de az üveg túl drága hozzá. Van valami ötletetek?
2011. szept. 18. 09:37
 1/4 Platypus ***** válasza:
Az üveg az utolsó, amin spórolni szabad ekkora méretnél. Ilyen víznyomás mellett a legkisebb hiba is az üveg repedését vagy a ragasztás elengedését okozhatja. A szűrésre sem árt valami hatékony megoldás, mert a lúgos vízben az ammónia különösen veszélyes. Én építenék egy házi külső szűrőt, egy nagyobb vödörrel, pár 10 liter olcsó szűrőanyaggal, és vennék mellé közepes teljesítményű jó márkájú külső szűrőt, ami a megfelelő áramlásról gondoskodik.
2011. szept. 18. 09:48
 2/4 anonim ***** válasza:

Majd, nagyon majd, én is zeretnék csinálni egy több ezer literes medencét. Én Azt találtam kii, hogy mondjuk az egyik oldalát, és a hátulját megcsinálom kezelt betonból.

Amúgy a neten rengeteg írás olvasható ekkora akváriumokról, mert aki csinált egy ekkora akit, az szinte mind naplózta.

Néhány érdekes link ami jól jöhet:

[link]

http://www.youtube.com/watch?v=sq_8tV3tbRk

érdemes utána olvasni amano 10000 literes akijának

és persze az akvaristán is van sok ilyen projekt.

2011. szept. 18. 10:16
 3/4 anonim ***** válasza:

Hűha... Ha neked az üveg drága, akkor itt már rég baj van. Ehhez már egy szűrő is 100 ezer forinttól kezdődik (természetesen házi barkács), az üveg itt a legkevesebb. Aztán azt még berendezni, üzemeltetni sem olcsó mulatság. Tehát a legolcsóbban úgy úszod meg, ha üvegből csinálod. A szűrő hozzá kétféle lehet. Vagy egy minimum 200 liter körüli hordót töltesz meg, vagy egy ugyanekkora szűrőakváriumot. Utóbbiról itt egy leírás, ez 2000 literhez készült, 340 liter a térfogata.

[link]

2011. szept. 18. 14:10
 4/4 anonim ***** válasza:
Megcsinálnám homok szűrővel, barátom apja azzal szűri a medencét és az nagyobb.
2011. szept. 18. 20:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!