Recseg a szűrőm és igen zajos mit tegyek?
Zsírozni a tengelyt kell, a mágnest nem.
Ha már szétszedted, takarítsd ki rendesen. Nyomasd át az egész fejet nagynyomású vízzel, szedje le az algát, elhalt bacitelepeket, stb.
Tegyél tisztába mindent. Zsírozni valami jó kemény gépzsírral kéne.
Aztán ha összeraktad, üzemeld be, hallgasd meg milyen.
Levegőztetni szoktál? Nem a levegő szorult bele?
Ezt mondjuk lehet hallani, hogy a levegő kerreg, vagy a tengely kopott el, mert más a hangja. Ezt neked kell tudni.
Minden esetre ha beindítod, és szoktál levegőztetni, akkor szedd le róla a levegőztető csövet, és billegtesd, rázogasd meg óvatosan a szűrőt, hogy az esetlegesen bent maradt levegőt ki tudja dolgozni magából.
Ha így is recseg, akkor valószínűleg a tengely kopott meg, érdemes kicserélni a rotort, ha lehet hozzá kapni.
Hát, rákerestem így gyorsba, és további jó keresgélést kívánok, mert én nem találtam.
Tengellyel együtt lenne érdemes cserélni, olyat meg csak 60-80-ashoz láttam.
Ráadásul acél tengelyes? Ennyi pénzért?
Ha van időd, írd már meg légyszi, hogy hány éves ez a gép, mióta üzemel?
A szilikon zsír jó, a vazelin kicsit lágyabb, de az is jó.
Autó olajizé nem jó. :)
Nekem külsőm van jbl, eddig nincs vele gond.
Általában a kerámia időtállóbb mint az acél.
De 2 év alatt az acélnak se kéne hogy baja legyen. Lehet, hogy ami a tengelyen ide oda forog, az a henger, amin a rotorlapátok vannak, az kopott meg belülről?
Még az lenne a jobbik eset, mert akkor egy rotor cserével letudnád.
Mondjuk csúnya is lenne, ha 2 évet bírna a tengely, bár az is szégyen, hogy akármelyik alkatrésze eddig bírta.
Az agyonfikázott rommá ócskázott aquael meg 8-10 évig nyikkanás nélkül elketyegett.
Hát nem nagyon tudtam neked segíteni.
Tisztítsd meg, rakd össze, próbáld ki, ha recseg, esetleg vegyél egy rotort.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!