Le szeretném cserélni a külső szűrőm szűrő anyagát, hogy csináljam?
Egy hét liter szűrőtérfogatú külső szűrőről lenne szó. Kerámiagyűrű és lávakő van benne gyárilag, üzemel már ezzel egy ideje de tudom hogy nem a legjobb. Arra gondoltam vennék siporaxot bele. Nem szeretnék kidobni a töltetéből semmit (már csak a bontóbacik miatt sem) ezért arra gondoltam, hogy a felső tálcán lévő lávakő nagy részét (vagy amennyi fér, ezt most nem tudom pontosan) leraknám az ülepítő részre a tálcákon kívül, és annak a helyére raknám a siporaxot.
Ez jó lenne így? Nem szűnne meg nagyon a biológiai szűrés az új szűrőanyag hozzáadásával? Van baktériumkultúra, csepegtetnék az új anyagra is. És nem gáz hogy az ülepítő részre raknék lávakövet, nem akadályozná a működését?
A válaszokat előre is köszönöm!
Egyszerűen csak tedd bele, és kész.
Hogy mennyire fojtja le a lávakő, az a tömörségétől függ, de szerintem nem igazán. Most is átáramlik rajta a víz, összességében a sipo-val lenne több. Meglátod. Ha nagyon lassul az áramlás, akkor pár hét múlva kiszeded a lávakövet.
Egyébként ha anyagilag telik rá, van a sipo-nál jobb cucc is, csak drágább is... De a sipo is nagyságrendekkel jobb a kerámiánál, meg a lávakőnél is.
Kb 2500 /l körül mozog.
Ami ennél jobb az 4-5 e ft/l.
De a sipo is teljesen jó.
Az egy literes dobozolt csomag mindig irreálisan drága.
A kimérős itt 2700, de lehet van olcsóbban is: [link]
Ha kimértet veszel olcsóbb, és ha többet veszel, mindig adnak egy kis kedvezményt.
Itt 2 l 4850
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!