Ezt még kinőhetik?
Figyelt kérdés
Napokban vettem szumikat, de csak amikor hazaértem és közelebbről átvizslattam őket betelepítés után vettem észre hogy kb két egyednek "domború" feje van pösze orral. Ez gondolom valamilyen fejlődési hiba lehet. Elég kicsik még, ezt helyes táplálással és megfelelő tartással kinőhetik?2017. jún. 8. 19:06
1/4 Salx Narval válasza:
Nem fogják elnőni, ez vagy genetikai rendellenesség vagy ivadék kori hiánybetegség következménye, egyik sem korrigálható és nem tudható más nem látható degeneráció nincs e. Ha nemrég vetted akkor talán érdemes lenne visszavinni és egészséges példányokra cseréltetni őket. Ha megtartod őket barátkozz meg a látvánnyal. Én is vettem már hasonló halat és ő lett a kedvencem, őt pátyolgattam legjobban.:D
2/4 A kérdező kommentje:
Visszacserélni nem szeretném őket, már most mind a szívemhez nőtt mind és igazából nem is zavar a látvány, csak érdekelt esetleg kinövik-e. Én is erre gondoltam egyébként hogy valami hiánybetegség lehet, de igazából helyesek a domború orrocskájukkal. :D
2017. jún. 9. 19:30
3/4 Salx Narval válasza:
Jól döntöttél én is megtartanám őket ha már egyszer hazavittem. Remélem ezen kívül más bajuk nincs. Az etetésnél külön figyelj rájuk mert lehet, hogy nem minden kaját tudnak megenni a torzult száj és fejforma miatt.
4/4 A kérdező kommentje:
Úgy vagyok vele hogy amit haza hoztam arról már gondoskodok még ha picit torz is. Igen ezt észre vettem hogy kissé csőrszerűen áll a szájuk de szerencsére táplálkozásnál nem tűnik fel a fogyatékosságuk, bár szórok nekik szándékosan kisebb szemű eledelt is.
2017. jún. 10. 10:48
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!