Ez egy oriási baromság vagy van benne valami?
Sima virágföldet kifőzöd valami lábosban hogy kidögöljön belőle minden élőlény, azt berakod akváriumba 2 centi magasan, és rá szórsz apró 1-3 miliméteres kavicsot, vagy sódert kb 1centi magasan hogy fedje a földet.
(de előtte a kavicsot vödörben kimosod, amíg tiszta nem lesz a víz)
Aztán feltöltöd az akváriumot vízzel, lassan hogy a felső réteg kavics ne keveredjen a földdel, elsőre koszos lesz a víz, de 2-3 ujratöltés után már tiszta lesz, és utána is tiszta marad.
Ha félig töltöd, akkor tudsz bele ülteni növényt, én csipesszel szoktam, vagy belenyomom a földbe a növényt vonalzóval, vagy kézzel, ahogy jobb :)
Egyik nap megcsinálod, aztán másnap mehetnek bele a halak, csak vigyázz milyen halat veszel, mert van aki megeszi a növényedet, nekem állandóan csipkedik :)
És ha van benne növény, akkor meg vegyél CO2 tablettát is, 1-3 naponta dobj a vízbe egyet. Ez 600Ft körül van egy félévnyi adag.
Mert a növénynek szüksége van a tápanyag felvételhez széndioxidra is, és azért kell a tabletta, különben kidöglenek a növények.
és ha nem az egész akváriumba teliteném széjel a virágfőldet hanem csak ebbe a kosárba tennénk firágfőldet és ugy dugnám be a soderba?
Van aki így csinálja földdel, Walstad módszernek hívják. Az amerikai stílusú, azonnal bele a halat indításnak viszont nagyon nem vagyok a híve. Tök fölöslegesen kockáztatod szerencsétlen halak egészségét. Nagyon sokan purcantják ki így a frissen vásárolt halaikat. Igaz, hogy meg lehet csinálni, de mindek, amikor könnyű elrontani és ez a halak kínhalálát jelenti? 2 hét türelem nem kerül semmibe, és hatalmas biztonságot ad a halaknak.
A tablettás CO2 tabletta meg úgy ahogy van egy elcseszett termék, totálisan alkalmatlan a növények CO2 ellátására, ellenben a kémhatást jól meghintáztatja. Ha már low-tech CO2 pótlás akkor a carbonak több értelme van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!