Melyik talajt javasoljátok az alábbiak közül növényes akvárium általános talajnak?
Táptalaj réteg fölé kellene. Nem akarok ADA és hasonló árkategóriájú dolgokat vásárolni. Manado-t is kipróbáltam az sem tetszett.
Szóval:
- 3-4 cm vastag zúzott égetett agyag (Minden növényes általános talaj égetett agyag alapú. Ez az elv amin elindultam)
- 3-4 cm vastag lávakő (Nagy felület, kémiai semlegesség)
- 3-4 cm vastag zúzott zeolit (mondjuk előtte áztatva egy pár hetet, hogy kimerüljön, elvileg hatalmas felülete van,
nekem ez a legszimpatikusabb)
- 3-4 cm vastag egyéb kőzet (tufa, gránit, bazalt, pala, mica viola...)
Szeretek kísérletezni és nyilván nem olyan eredményt szeretnék elérni, mint ami a kiállításra vitt növényes akváriumokra jellemző. De akármennyit olvasok, nem találok sehol sem egy épkézláb magyarázatot afelől, hogy miért nem jók ezek. Mindenki csak azt mondja, hogy rosszak és aktív talaj kell, lehetőleg ADA mert az tökéletes.
égetett agyag , de nem 3-4 cm, hanem 5-6
vagy kvarchomok, abból talán elég 3-4 cm.
Az aksi 196 literes, jelenleg 3000 l/h-s házi készítésű félszáraz szűrő szűri, és egy elég komoly LED-es világítás van fölötte. Nemsokára újra tervezem indítani. Ahhoz kéne a jobb talaj.
Nagyon nem gyári talajt akarok most kipróbálni! Úgy vettem észre, hogy ár-érték arányban rendkívül rosszak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!