BRDragon kérdése:
Mi a teendő 3 és fél hetes akváriumnál ha nagyon magas a nitrit szint?
Figyelt kérdés
A szűrő JBL e1501, szűrőanyag sok siporax szivacs kevés micromec és matrix. Az akvában még csak növények vannak. 2napja mértem nitrit és nitrát szintet hogy lássam jöhetnek-e lassan a halak. Sajnos mindkettő az egekben volt, nitrát 40, nitrit 0,8 mg/l, ezért tegnap reggel csináltam gyorsan egy 30%-os vízcserét. Kihagytam a növénytápozást hogy ne emeljem feleslegesen a nitrátot. Mérni csak este tudtam, s meglepődve tapasztaltam hogy nem hogy egyiksem csökkent, de mindkettő nőtt: nitrát mostmár 50, nitrit pedig 1. A növények tegnap is láthatóan nőttek, úgy tűnik nem hatják meg őket ezek a dolgok, de azért rendeltem nekik mono fosfot meg káliumot, hogy a komplex makrot helyettesíteni tudjam nitrátmentesen. Kérdésem hogy mit tegyek? Jobb ha cserélek gyorsan megint vizet vagy hagyjam így mert segíti a nitrobakterek szaporodását ha sok a nitrit (kaja) nekik a vízben?2016. ápr. 27. 08:11
11/13 A kérdező kommentje:
Vörös neonok, otok, meg espei razbórák vannak tervben. :)
Már több mint egy hete méreganyagmentes az akva, így az otok meg a neonok már be is költöztek. A razbórák majd csak később 1-2 hét múlva.
2016. máj. 9. 11:32
13/13 A kérdező kommentje:
Igen nagyon szépek csak sajnos az otok tegnap elkezdtek rángatózni valami miatt így át kellett tenni őket egy másik akvába... Szóval nem csak a fényes oldala jut sajnos hanem máris kapjuk az árnyoldalát is a hobbinak. És hiába költ rá az ember és méri meg a mérgező nitrogénvegyületeket, mert mindegyik 0 lett, mégis rángatóztak. Nem tudjuk mit tegyünk, 30 literes karanténban vannak, ott most egyenlőre nem rángatóznak.
2016. máj. 9. 13:54
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!