6in1 teszt nem méri az ammoniát vegyek külön Nh3 Nh4 tesztet vagy elég a nitrit nitrát ot mérni?
Amúgy szerintem el is sorvadhatna a húsa annak a lehúzós mocsoknak, amelyik klór tesztet b-szott oda ammónia helyett.
Na mindegy.
Hát végülis én sose mértem ammóniát, ha nincs extra gond a vízzel megoldható nélküle.
Ami természetesen senkit nem ment fel az izomsorvasztó átok alól! Mert ha már van egy ilyen teszt, nem is olcsó, evidencia lenne az ammónia.
Monnyuk ha a nitrit kevés (konkrétan nincs) az jó jel.
Egyesek szerint felesleges külön mérni (mások szerint az egész vízmérés fölösleges, megint mások szerint legalább heti rendszerességgel kell mérni, vízcsere előtt).
Ha mérni akarod az ammóniát, én a Seachem ammonia alert-et ajánlom: [link] (én náluk vettem, mert máshol nem találtam). Olcsóbb, mint egy cseppteszt, egy évig biztosan működik, de kb. 1 órás késéssel mutatja a változást. Nekem csak az akvárium indítása utáni napokban jelzett mérgező szintet (0,5ppm), a szűrő beindulása óta folyamatosan sárga (<0,02ppm).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!